Suudi Arabistan Vatandaşı Robot Sophia Vize Aldı!

01.11.2018

Suudi Arabistan’ın dünyanın bir ilki gerçekleştirip vatandaşlık verdiği robot Sophia, Bakü’den vize alarak tarihe geçti.

Suudi Arabistan’dan vatandaşlık alan ve tarihe, nüfus cüzdanına sahip ilk robot olarak geçen Sophia, Bakü Ulsulararası Havalimanı’nda vize alarak bir kez daha tarihe geçti. Elektronik vizenin sahibi olan Robot Sophie, bir konferansta konuşma yapmak için geldiği Azarbeycan’dan sonra dünya turuna devam edecek.

VATANDAŞLIK ALAN İLK ROBOT

2016 senesinde tanıtılan Sophia’ya Suudi Arabistan tarafından vatandaşlık verilmiş, böylelikle Sophia dünyanın vatandaşlık verilen ilk robotu ünvanını almıştı.

Robot Sophia, Hanson Robotics’in beyin takımı tarafından geliştirdi. Bu insansı robot yaratılırken hedeflenenler; insanları rahatsız etmeyecek bir görüntüye ve gerçek insanlara hitap edebilecek estetiğe ve bütünleşik sosyal duyarlılığa sahip olması.

SORULARA ZEKİCE CEVAP VERİYOR

Yapay zeka Sophia’nın bu kadar çok ilgi çekmesinin en önemli sebebi, insanların sorduğu sorulara esprili ve zekice yanıtlar vermesi. Sophia’nın yapay zekası ve görünümü o kadar büyük bir titizlikle planlandı ki; sorulan sorulara gülümsemesi, insanların yüz ifadelerini anlaması, konuşurken göz teması kurması ve yüzleri tanıması ile herkesi kendine hayran bıraktı.

Kaynak: Teknolojioku