Suudi Arabistan’da Yeni Elektronik Ticareti

01.11.2018

Forbes Middle East, Suudi Arabistan’daki e-ticaret kullanıcılarının sayısının 2017 yılına kadar 12,5 milyona ulaştığını ve bu sayının 2020 yılına kadar yüzde 15 milyona çıkacağını bildirdi.

Ticaret ve Yatırım Bakanlığı’nın 2018 üçüncü çeyrek raporuna göre Maroof’a kayıtlı ve 15 farklı sektörde faaliyet gösteren çevrimiçi mağaza sayısı 20 bine çıktı.

SUUDİ ARABİSTAN’DA E-TİCARETİN ARTIRILMASI DESTEKLENDİ

Maroof Platformu, Nisan 2016’da Thikah Business Services’in geliştiricisi ve operatörü olarak işbirliği ile Ticaret Bakanlığı’nın denetimi altında Suudi Arabistan Krallığı’nda e-ticareti desteklemek için çabalıyor.

Platform, çevrimiçi alışveriş yaparken ödeme koruması ve ürünlerin orijinalliği ile ilgili endişeleri rahatlatmaktır. Maroof’ta listelenen tüm markalar, Suudi ticaret kuralları ve düzenlemelerine uygundur ve elektronik mağaza satıcıları akredite edildi.

Platform ayrıca, müşteri geri bildirimleri ve değerlendirme yoluyla e-mağaza hizmetlerinin kalitesini artırmaya da yardımcı oluyor. Elektronik mağaza sahipleri, Maroof’un ücretsiz hizmetinin trafik ve satışa yönelik ilgi çekmek için daha iyi bir fırsat sunduğunu düşünüyor.

12,5 MİLYON E-TİCARET KULLANICISI VAR

Herhangi bir çevrimiçi mağazayla karşılaşan zorluklara rağmen Suudiler, özellikle organik trafiğin artması ve satış yoluyla küçük işletmelerin tırmanmasını sağlayan yeni Bilgi Teknolojileri altyapısıyla, e-ticarete katılmaya çabalıyorlar.

E-ticaret kullanıcılarının sayısının 2017 yılına kadar 12,5 milyona ulaştığı ve bu sayının 2020 yılına kadar yüzde 15 milyona çıkacağı bildirİLdi.

Maroof aracılığıyla e-mağazaların yönetilmesi girişimi, 2030 Vizyonu’nun bir başka hedefine paralel olarak sürdürülebilir bir iş ekonomisi ile sonuçlanacak.

Kaynak: Arab News