Şarka’da Özel Eğitim Kurumu Kurulacak

Yüksek Konsey Üyesi ve Şarka Hükümdarı Dr. Şeyh Sultan bin Muhammed Al Kasimi’nin girişimleriyle Şarka Özel Eğitim Kurumu (SPEA) kurulacak.

Yasa, SPEA’nın tüzel kişiliğe ve hedeflerine ulaşmak için gereken tam yasal yetkiye sahip olacağını öngörmenin yanı sıra Enstitü, Şarka Hükümeti’nden mali ve idari bağımsızlığa da sahip olacak.

EMİRLİK DIŞINDA DA FALİYET GÖSTEREBİLİR

SPEA’nın ana merkezi Şarka kentinde olacak Şarka Yöneticisinden gelecek bir kararla emirlik dışında da faaliyet gösterebilir.

SPEA, en iyi eğitim uygulamalarını uygulayarak özel eğitim kalitesini yükseltmeyi ve bu alanda seçkin hizmetlerin sağlanmasını teşvik etme amacıyla Şarka Emirliğinde özel eğitimi düzenlemeyi hedefliyor.

SPEA, özel eğitim için kamu politikaları ve stratejik planlar geliştirmek, özel eğitimin düzenlenmesi ve geliştirilmesi için gerekli mevzuatı önerme, özel eğitim ile ilgili düzenlemeleri ve gereklilikleri ihlal edenler için cezaları onaylama ve bunları kabul için meclise sunmadan sorumlu. Aynı zamanda Şarka’daki özel eğitim tesislerini ilgili makamlarla koordineli bir şekilde işletme, şikâyetleri alma ve özel eğitimle ilgili tekliflere ruhsat verebilir.

Konsey önerisi ve Yürütme Konseyi’nin kabulünde, Konsey’in organizasyon yapısı bir Emiri Kararnamesi ile verilecek.

YASAYA GÖRE BİR BAŞKAN ATANACAK

Yasaya göre, Kurumun örgütsel yapısına uygun olarak yeterli sayıda personel ve Emiri Kararnamesi tarafından atanan bir başkanı olacak. Başkan, müdürlüğün faaliyetlerini yürütmek için gerekli tüzel kişiliğe ve kapasiteye sahip olup, kurumun görevlerini yerine getirecek.

Şarka özel eğitim kurumu tarafından onaylanan çalışanlara, ilgili görevlerine uygun olarak, bu yasanın hükümlerine aykırı olanın belirlenmesi konusunda 1992 yılı 35 sayılı federal yasa tarafından verilen federal ceza Usul Kanununun 34. maddesi hükümlerine uygun olarak Adalet Bakanı tarafından bir karar verilecek.

Yasa ayrıca, SPEA’nın mali kaynaklarının, devlet tahsisleri, belediyenin bütçesinde tasarruf, belediyenin onayladığı diğer kaynaklara ek olarak, yetkinliklerinin kullanılmasından kaynaklanan kendi gelirleri yoluyla elde edileceğini de belirtmekte.

Para fonları, kamu fonu olarak kabul edilip, her türlü yerel yönetim vergi ve ücretlerinden muaf tutulur. Kararname çıkarılma tarihinden itibaren yürürlüğe girecek ve Resmi Gazetede yayınlanacak. Bu kanunun hükümlerine aykırı herhangi bir hüküm yürürlükten kaldırılacak.

Kaynak: Emirlik haber ajansı