Arap Koalisyonu 10 Gemiye Giriş İzni Verdi

Yemen’deki meşru hükümeti destekleyen Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu, bugün, gıda ve petrol yüklü 10 gemiye Yemen limanlarına giriş izni verdiğini açıkladı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Koalisyonu tarafından yapılan açıklamada, 12 gündür Hudeyde Limanı’na girmeyi bekleyen 4 gemi bulunduğu belirtildi.

Meşru hükümete bağlı Yüksek Yardım Komitesi, dün yaptığı açıklamada, Husilerin, Mayıs 2015- Aralık 2018 tarihleri arasında 88’den fazla ticari, yardım ve petrol gemisinin Hudeyde ve Salif limanlarına girişini engellediğini ifade etti.

Komite tarafından yapılan açıklamada, Husi milislerin, aynı tarihler arasında Hudeyde, Sana, İb, Taiz ve Zamar illerini birbirlerine bağlayan yollarda, 697 yardım konvoyunu yağmaladığı ifade edildi. En son geçtiğimiz 29 Aralık tarihinde Sana’ya giden 32 tonluk bir konvoyun alıkonulduğu belirtildi.

ÇOCUK AŞILARI HUSİLER TARAFINDAN YAĞMALANDI

Yağmalanan bazı konvoylarda veba, kolera ilaçları ve çocuk aşıları bulunduğunu ifade edildi.

Ayrıca Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi (KSRelief) tarafından Beyda iline gönderilen 4 yardım konvoyunun Marib’de bombalandığı, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’nın (WFP) mahzenlerinin de yakıldığı ve Hudeyde’deki ambarlarda bulunan 4 bin ton buğdayın telef edildiği bildirildi. Ayrıca WFP’ye ait ambarlara 4 kez baskın düzenlendiği, ambarlara yakın binaların askeri barınak olarak kullanıldığını belirtildi.

WFP, geçtiğimiz Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Husilerin, Sana ve kontrol altında bulundukları bölgelerde insani yardımının dağıtılmasını manipüle ettiğini söyledi.

Kaynak: Şark’ul Avsat