BAE’nin Gönüllü Doktorları Milyonlarca İnsanı Tedavi Etti

BAE’nin doktorları, Zayid Yılı’nın bir parçası olarak ve Fatıma Bint Mübarek’in gönüllülük programı dahilinde, dünyanın her yerinde bir milyondan fazla kadın ve çocuğu tedavi etmeyi başardı.

Dünyanın her yerinde ihtiyaç sahibi birçok insana sağlık hizmeti götüren BAE doktorlar, Zayid Al-Ta’eeh ve Genel Kadınlar Birliği, Dar Al-Bar Derneği, Şarka Yardım Evi, Suudi-Alman Hastaneler Grubu ve Emarat Al-Kariim ile yaptıkları ortak çalışmalarla bir milyondan fazla insana ulaştı.

Genel Kadın Sendikası Müdürü Dr. Nura Al Suvaidi, 2005 yılında BAE doktorlarının gönüllülük, insani çalışma alanlarında benzersiz ve yenilikçi bir model sunabildiklerini, tıbbi çalışmalarında birçok insana ulaşmada ve fakir hastalara imkan sağlamada niteliksel bir sıçrama yapabildiklerini söyledi. “BAE’den Mısır, Ürdün, Lübnan, Fas, Hindistan, Moritanya, Bangladeş, Kenya, Tanzanya, Zanzibar ve son olarak Pakistan gibi ülkelere yoğun yardım kampanyaları düzenlendi” dedi.

Projenin direk olarak Fatıma bin Mübarek’in himayesinde gerçekleştirildiğine değinen Nura Al Suvaidi, Programın insani yardım görevlerinin, genç kurucuları gönüllü bir çerçeve ve insan şemsiyesi altında topluluğuna hizmet edebilecek yetenekli genç liderlerinin, kurucu Şeyh Zayid’in yaklaşımı doğrultusunda üretmeye odaklandığına dikkat çekti.

12 BİNDEN FAZLA CERRAHİ İŞLEM

Geçtiğimiz 18 yılda, BAE doktorları dünyanın her yerinde 15 milyon saatten fazla bir süre içerisinde 12 binden fazla cerrahi işlem yaparak birçok insanın acılarını dindirmeyi başardı.

Dr. Nura Al-Suvaidi, BAE’nin Şeyh Fatima Uluslararası İnsani Yardım Kampanyası’ndaki genç gönüllü doktorların, özellikle de kadın ve çocukların acılarını hafiflettiğini dünyanın çeşitli ülkelerindeki sağlık sorunlarına gerçekçi çözümler bulmak için aktif rol oynadıklarını söyledi.

Dar Albar Derneği Genel Müdürü Sayın Şeyh Abdullah bin Zayid, bu yardım hareketinin uluslararası insani yardım alanında 15 milyon çocuğa ve yaşlı hastaya tedavi edici, cerrahi ve eğitim imkanı sunan  gurur verici bir model olduğunu ifade etti.

WAM