Muhammed Bin Raşid’in Gözünden Gençliğin İdaredeki Rolü

Yarım yüzyıl boyunca gençler Muhammed bin Raşid’in liderlik fikrindeki anlayışın dayanak noktasıydı diyen Albayan’ın köşe yazarı Noura bint Muhammed, bu haftaki yazısında,  Muhammed bin Raşid, gençlerin liderlik becerileri üzerindeki etkisinden bahsetti.

Albayan köşe yazarı Noura bint Mohammed, bu haftaki yazısında Dubai Hakimi Muhammed bin Raşid’in gözünden BAE gençliğinin gelecekteki liderlik rolünü ele alarak şunları ifade etti:

Anavatanın hizmetinde 50 yıl boyunca, kültür Muhammed bin Raşid’in liderliğiyle gelişti. 2018 Şubat ayında Kültür ve Bilgi Geliştirme Bakanlığı tarafından düzenlenen kültür geleceğe katkıda bulunmak isteyen bin Raşid, ülkedeki kültürel faaliyetleri desteklemek için Kültürel Gelişim Fonu’nun başlatılarak endüstrilerin gelişimi ve ekonomik sisteme katkıları konusunda son derece büyük katkıları oldu.

Ülkenin GSYİH’sine göre, bu karar ülkenin küresel arenada yaratıcılığını arttırmada ve yaratıcı girişimciliği teşvik etmede oynayabileceği rolünü arttırıyor.

Muhammed bin Raşid’in direktifleri, Arap dilini, ulusal kimliği, kültürel mirası ve milletimizin geçmişini koruma ihtiyacı ile tutarlıdır. Bu yıl Arap diline verilen önemin ne kadar zenginleştirilebileceğine tanık olduk. Ülkemizde Arap dünyasının en iyi müfredat ve eğitim kursları verildi. Kültürel olarak Cumeyrah projesiyle birlikte Dubai’nin ne kadar çok geliştiğine de tanık olduk. Bu proje bölgeyi kültürel bir yer haline getirmek için geçmişi günümüze bağlayan bir köprü görevi gördü.

KÜLTÜREL VE BİLİŞSEL ENDÜSTRİLERİ YÜKSELTEN BİR GELECEK

Şeyh Muhammed bin Raşid, “Özgünlüğümüzün ruhunu yeniden kazanıp, kültürel ve bilişsel endüstrileri yükselten bir geleceğe doğru hızla ilerliyoruz” dedi.

Kültürün gücüne, toplumları değiştirme kabiliyetine, ulusların ve halkların gelişmesine olan inancını gösteren bu kelimeler BAE halkını derinden etkiledi.

Muhammed bin Raşid’in vizyonu ile yarınları aydınlatacak bir liderlik ve mükemmellik elde edebileceğimiz, ülkemiz ile gurur duyduğumuz başarılarımızla hedeflerimizi taçlandırıyoruz.

Teşekkürler Muhammed bin Raşid… Ulusumuzun 50. yıldönümü için teşekkürler…

Kaynak: Albayan