Dubai Bir Gecede 87 Ton Çöp Topladı

Dubai Belediyesi, Çarşamba günü Emirlik genelinde yeni yıl kutlamalarının ardından bin 800 kişilik bir ekiple 87 ton çöpü bir gecede topladı.  

Dubai Belediyesi Altyapı Hizmetleri Sektörü CEO’su TAlib Culfar, “Belediye temizlik, kutlama, festival ve spor ve turizm etkinliklerinin yerlerinin güvenliğini sağlamak için entegre bir plan hazırladı. Burç Halife, Business Bay, Cumeyra Plajı’ndan Dubai Yat Limanı ve Bur. el Arab’a uzanan plajların yanı sıra Şeyh Zayed Yolu, Dubai Şehir Merkezi ve Dubai Su Kanalı’nın attığı yeni yıl kutlamalarından atılan atıklar dünyanın dikkatini çekmişti.”

1802 işçi ve gönüllü temizlik ekibi çalıştı ve kalabalığın yoğun olduğu bölgelere farklı boyutlarda 200 ek çöp konteyneri dağıtıldığını ifade eden Culfar, “ ana yolları temizlemek için belli sayıda kum süpürgesi de dağıtıldı ve koordineli ekiple istenilen sürede temizlendik” dedi.

Atık Yönetim Departmanı Başkanı Abdulmecid Saifaie, temizleme çalışmalarının 17.00’dan 06.00’a kadar devam ettiğini ve 08.00’dan önce bitiğini belirtti.

Kaynak: Arabianbusiness