Şanlı Urfa Valisi Yeni Eğitim Yatırımları İçin Kuveyt’e Gidiyor

09.11.2018

Kuveytli yatırımcıların Şanlı Urfa’da 3 okul ve bir yurt yaptırmasının ardından Şanlı Urfa Valisi Abdullah Erin, eğitim yatırımlarına yenilerini ekletmek için bir heyetle Kuveyt’e gidecek.

Şanlı Urfa Türkiye’de en çok Suriyeli mülteciyi misafir eden şehir olarak dikkat çekiyor.

Şehirde Suriyelilere yönelik başta eğitim olmak üzere çeşitli hizmetlerin sağlanması için çeşitli İslam ülkeleri ile diyalog kuruluyor. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Kuveytli hayırseverlerin yaptığı eğitim yatırımlarına yenilerini ekletmek için önümüzdeki günlerde bir heyetle Kuveyt’e gidecek.

Vali Erin, Şanlı Urfa’da yaşayan ve eğitim çağında bulunan Suriyeli çocukların eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için İslam ülkelerine çağrıda bulunmuş ve Kuveytli hayırseverlerin okul ve yurt yapmasına vesile olmuştu.

3 OKUL VE 1 YURDUN ARDINDAN 25 OKUL YAPIM AŞAMASINDA

Kuveytli hayırseverlerin yatırımlarını değerlendiren Vali Erin, “Kuveyt’ten gelen hayırseverler, buradaki Suriyeli kardeşlerimize yönelik yaptığımız hizmetleri gelip gördüler. Onlara, ‘bizimle bu konuda yardımlaşmak, kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek istiyorsanız buyurun size yer verelim, siz de burada okul yapın’ dedik. Sağ olsunlar, imzaladığımız protokollerin hemen ardından işe koyuldular.

Şimdiye kadar çok kısa sürede 3 okul ve 1 öğrenci yurdunu hizmete aldık. Şu anda devam eden projelerle okul sayımız 25-30’u bulacak. Bu yatırımlar yapıldıkça, hem onlar Suriyeli kardeşlerine karşı duydukları vicdani sorumluluğu yerine getiriyor hem biz ülkeler arasındaki dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmiş oluyoruz” dedi.

KUVEYT’E ZİYARET GERÇEKLEŞTİRECEK

Önümüzdeki günlerde bir heyetle Kuveyt’e gitmeye hazırlanan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, üç gün sürecek ziyaret kapsamında başta Suriyeli muhacir çocukların eğitimi olmak üzere, okul çağındaki çocukların diğer ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik yatırımları istişare edeceklerini, Şanlıurfa’nın ekonomik potansiyelini değerlendirmek isteyen Kuveytli yatırımcıları da Şanlıurfa’ya davet edeceklerini söyledi.

Kaynak: Yerel basın