Suudi sinemalarındaki ilk Körfez filmi: Shabab Sheyab

10.11.2018

BAE’li film şirketi tarafından çekilen Shabab Sheyab, Suudi Arabistan’daki sinema salonlarında gösterilecek olan ilk Körfez yapımı film olacak.

İmage Nation Abu Dabi tarafından yapılan Shabab Sheyab, filmi Körfez bölgesinde yapılan ilk komedi filmi olma özelliği taşıyor. Filmin prömiyeri 17 Kasım’da gerçekleşecek. 22 Kasım’da Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki sinema salonlarında da yayınlanacak olan filmin yönetmenliğini Yasir el Yasiri yaptı.

Aynı evde yaşayan dört yaşlı adamın hikayesini konu edinen komedinin başrollerini Saad el Farac, Marey el Halian, Mansur el Feeli ve Salum Haddad paylaşıyor.

Yönetmen el Yasiri, filmin evrensel bir dilde arkadaşlığı ve insanların kendi kendini keşfetmesinin öyküsünü anlattığını söyledi. Komedinin özellikle Körfez halklarına hitap ettiğini belirten el Yasiri, “Suudi Arabistan’da yayınlanacak ilk bölgesel film olacağı için çok heyecanlıyız” dedi.

IFrame

Suudi Arabistan’da sinema salonlarının açılmasıyla yerel ekonomiye 24 milyar dolar katkı sağlaması ve 2030 yılına kadar 30 bin kalıcı istihdam yaratması bekleniyor.

Filmin yapımcısı Image Nation Abu Dabi’nin baş içerik sorumlusu Ben Ross, “Suudi Arabistan ticari olarak sürdürülebilir bir film endüstrisi için iddialı bir vizyon başlattı. 25 yaşın altındaki 15 milyon tüketiciyle önemli bir yerel pazardan bahsediyoruz. Suudi ve diğer Körfez kitleleri arasında Arapça dil eğlencesi büyük talep görüyor” dedi.

Gulfbusiness