Abu Dabi Veliahtı, Pakistan Başbakanı ile görüştü

Abu Dabi Veliahtı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nehyan, Pakistan İslam Cumhuriyeti Başbakanı İmran Han ile İslamabad’da bir araya geldi. Pakistan, BAE’ye verilen finansal destekten dolayı teşekkür etti.

Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nehyan, dost ülke Pakistan’la ortak çıkarlara hizmet etmek için ikili ilişkileri geliştirmeye önem verdiğini belirtti. İki ülke arasında çeşitli düzeylerde iş birliği ve koordinasyon için çalışılmaya devam ettiğini vurguladı. İki ülke arasındaki güçlü ilişkilere dikkat çekti.

“PAKİSTAN HALKINA BAŞARILAR DİLİYORUM”

“BAE, bölgesel ve uluslararası bir arada yaşama ve iş birliğinin değerlerini teşvik etme çağrısını sürdürme yönündeki yapıcı girişimleriyle desteklemeye büyük önem vermektedir. Pakistan ile olan kişisel ilişkim çocukluğumdan beri eski ve bugün 2019’un başında Pakistan Cumhuriyeti’ne ilk resmi ziyaretim olduğu için şanslıyım. Hükümete ve Pakistan halkına başarılar diliyorum” İfadelerini kullandı.

PAKİSTAN’DAN BAE’NİN DESTEĞİNE TEŞEKKÜR

İmran Han ise Şeyh Zayid bin Sultan Al Nehyan’ın her Pakistan’ın kalbinde özel bir yeri olduğunu, hafızalarda kazındığını ve unutulmayacağını söyledi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin derinliğini yansıtan bu girişimin önemini vurgulayarak, BAE’nin Pakistan’ın maliye ve para politikasını güçlendirmek için Pakistan Merkez Bankası’na verdiği son destek için teşekkürlerini yineledi.

Toplantıda, çeşitli hayati sektörler, siyasi, ekonomik ve gelişimsel ilişkilerin çeşitli yönleri ele alındı. İki taraf, bölgesel ve uluslararası gelişmelere ve ortak kaygılara ek olarak, ikili ilişkileri güçlendirmenin ve ortak iş birliğini geliştirmenin yollarını inceledi.

WAM