Petrolde adil bir fiyat belirlenecek

14.11.2018

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası bir açıklama yapan BAE Enerji ve Sanayi Bakanı, OPEC üyeleri, özellikle BAE ve Suudi Arabistan, petrol piyasasının tedarik eksikliğine maruz kalması durumunda petrol ihtiyacını karşılamaya hazır olduğunu söyledi. Mezrui, petrolde adil bir fiyat belirleneceğini vurguladı.

Birleşik Arap Emirlikleri 11. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yapılan açıklamada OPEC’in petrol üretiminde azalmaya gidilmesi yönündeki kararının takip edileceği söylendi.

BAE Enerji ve Sanayi Bakanı Süheyl bin Muhammed Ferc Faris el-Mezrui, OPEC üye devletlerinin, özellikle de BAE ve Suudi Arabistan’ın, petrol piyasasının herhangi bir politik faktör nedeniyle tedarik eksikliğine maruz kalması durumunda petrol ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduğunu söyledi.

OPEC toplantılarında arz ve talep arasında bir denge kurmak için çalıştıklarını ve petrolde adil bir fiyat sağlanacağını belirten El Mezrui, petrol sektörünün daha fazla yatırıma ihtiyaç duyduğunu, mevcut yatırımların doğrudan üretime yansıtılmadığını belirtti. Üye ülkelerin piyasaları dengelemeye yönelik çabalarına değinen Mezrui, üretim ve tüketim ülkelerine hizmet etmenin dünya ekonomisinin büyümesini hızlandırdığını belirtti.

OPEC Genel Sekreteri Muhamed Barkando ise, komitenin önümüzdeki yıl üretimi azaltmayı düşündüğünü söyledi. Barkando, OPEC’in bu konudaki nihai kararını 5 Aralık’ta Viyana’da düzenlenecek toplantıda vereceğini söyledi.

Abu Dabi’Deki OPEC toplantısına katılanlara bir rapor da sunuldu. Raporda son üç haftadır küresel petrol talebinde yüksek artış gözlemlendiği kaydedildi.

Kaynak: Emirlik Resmi Haber Ajansı