Suudi iş adamının “sqush” rüyası

14.11.2018

Duvar tenisi olarak da bilinen sqush sporuna gönül veren Suudi iş adamı el-Türki, bu sporun olimpiyatlara dahil edilmesi için yıllardır mücadele ediyor.

Duvar tenisi olarak da olarak bilinen sqush sporunun olimpiyatlarda oynanması için mücadele eden Suudi Arabistanlı işadamı Ziyad el Türki, şimdiye kadar Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne üç kez dilekçe verdi ancak bu talep her defasında komite tarafından reddedildi.

Profesyonel Sqush Derneği’nin başkanlığını yapan el-Türki, tırmanma, sörf veya kaykay gibi sporları kabul eden olimpiyat komitesinin sqush sporunu reddetmesinin bu spora gönül verenler açısından hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

El Türki şimdi, 2024 Olimpiyatları’na Sqush sporunun dahil edilmesi için çalışıyor. “Olimpiyat komitesi yıllardır dar kalıplara sıkıştı” diyen El-Türki, “Profesyonel Sqush Derneği bu sproun gelişmesi için çok şey yaptı. Ama onlar bizimle birlikte çalışmak istemediler” ifadelerini kullandı.

El-Türki, yeni olimpiyat yönetiminin umut vadettiğini ve sporun olimpiyatlara dahil edilmemesi için hiçbir sebep kalmadığını belirtti.

Kaynak: Arabnews