BAE Dünyanın Cazibe Merkezi Oluyor

20.11.2018

BAE, IMD 2018 Dünya Yetenek Sıralaması Listesinde 26. sıraya yüseldi. Ülke Ortadoğu bölgesinde 2 numarada. Profesör Bris, “BAE’nin listedeki yeri, bir cazibe merkezi haline geldiğini gösteriyor” dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin, IMD 2018 Dünya Yetenek Sıralaması’nda 26 sırada olduğu bildirildi. BAE, Ortadoğu’daki ülkeler arasında ise ikinci sırada.

Ülke performansları12 farklı göstergeyle ölçülüyor. Listenin başındaki İsvirçre beş yılın ardından da yerini korudu. İsviçre’yi Danimarka, Norveç, Avusturya ve Hollanda takip etti. Listede Kanada 6. sırada yer alırken, Finlandiya 7. sıradaydı. İlk 10’lunun geri kalanını ise İsveç, Lüksemburg ve Almanya oluşturdu.

Bağımsız bir araştırma kuruluşu olan IMD’nin bu çalışması, dünya çapında kabul görüyor. IMD Dünya Rekabetçilik Merkezi’nden Profesör Arturo Bris, “BAE’nin listedeki yeri, dünyanın dört bir yanından yetenekleri kendine çeken bir cazibe merkezi haline geldiğini gösteriyor” dedi.

Raporda “Yüksek vasıflı yabancı personel” alt endeksinde genel BAE performansının çok güçlü olduğu görülüyor. Buna ek olarak Uluslararası Üst Düzey Yöneticiler deneyimi, yetkili üst düzey yönetici mevcudiyeti ve vasıflı iş gücü BAE performansına katkıda bulunan diğer göstergeler arasında. Büyük önem taşıyan bir başka noktnın da öğrenci hareketliliği olduğu vurgulandı.

Gulfnews