BAE, çocuk haklarını korumada küresel lider

21.11.2018

BAE’de her yıl 20 Kasım’da düzenlenen Uluslararası Çocuk Günü kutlamaları üzerine Çocuk haklarına yönelik yapılan çalışmaları kaleme alan gazeteci Reem Al Hajri, kurum ve kuruluşların faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Gazeteci Reem Al Hajri, 20 Kasım Uluslararası Çocuk Günü’nün ardından Birleşik Arap Emirlikleri’nin çocuklar için yaptığı faaliyetlerle ilgili bir yazı yazdı.

Al Hajri, çocukların BAE’nin kuruluşundan bu yana ülkenin temel değerleri olarak tanımlandığını ve onlara en ileri düzey eğitim, sağlık ve sosyal imkanlar sunulduğunu vurguladı.

Reem Al Hajri, BAE Resmi Haber Ajansı tarafından duyurulan yazısında şu ifadeleri kullandı:

Çocuk ve Kadın Birliği Başkanı Şeyha Fatıma Bint Mübarek, “Geleceğin üreticisi ve liderleri bugünün çocuklarıdır, bu yüzden en değerli varlıklarımız için azimle çalışmaya devam etmeliyiz” dedi.

Çocuğu toplumun temel taşı olarak nitelendiren BAE, bu görüşü Şeyh Zayid bin Sultan Al Nehyan’ın vizyonundan ilhamla savunuyor. Sağlık ve sosyal değerlere önem veren devlet, çocukların her daim yenilikçi ve yaratıcı bir ruhla büyütülmesinden yana oldu.

BAE, bu vizyonu desteklemek için çocukların sağlık hizmetlerine ulaşımını son derece kolay bir hale getirdi. Temel ihtiyaçları karşılanan çocuklar geleceğe umutla bakabilir. Çocuk-anne bakımına yönelik çeşitli sağlık ve rehabilitasyon merkezleri ülkenin geneline yayılmış durumda.

BAE, çocukları korumak için kamu ve özel kurumlarda önemli adımlar atarak uluslararası arenada çocukları desteklemek ve rehabilite etmek için büyük çaba sarf ediyor.

Annelik ve Çocukluk Yüksek Kurulu, çocuk bakımı ve yeni neslin geleceğe hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken ileri programları uygulamaya geçirmek için net kararlar aldı.

Devlet, Şeyha Fatima Bint Mübarek’in desteğiyle, çocukları koruyan 72 maddelik bir yasa çıkararak çocuk hakları uluslararası sözleşmelerle güvence altına aldı.

BAE’de Anne ve Çocukluk Yüksek Kurulu tarafından yürütülen ve önemli programlar arasında yer alan “Anti-zorba” programı ile 60’tan fazla devlet ve özel okul hakkında işlem başlatıldı.

BAE ayrıca Londra ile işbirliği içinde hareket ederek çocuklarda görülen nadir hastalıklar üzerine çalışmalar yürüttü. Yine Şeyh Fatıma’nın 60 milyon Liralık maddi desteğiyle hastalıkların araştırılması sağlanıyor.

BAE, bu kategorideki ilgili kurumların önünü açacak yasaları ve kararları yayınlayarak geçtiğimiz yıl Mart ayında Çocuk Haklarını Destekleme Ulusal Stratejik Planının yürürlüğe girmesini sağladı.

BAE’nin Anne ve çocuk konusundaki insani yardım öncüsü lideri Şeyh Fatıma, Afrika ve Asya’da inanılmaz yardımlarda bulundu. Girişimlerle Mısır, Moritanya, Tanzanya, Uganda ve Pakistan’da on binlerce yardıma muhtaç kadın ve çocuğa sağlık merkezi imkanı sunuldu.

WAM