Muhammed bin Raşid çocuklarına evde eğitim veren aileyi ziyarete gitti

Dubai Hakimi Şeyh Muhammed bin Raşid Al Mektum, dört çocuğuna evde eğitim aldırmayı tercih eden Emirlik aileleriyle bir araya geldi. Dubai’deki Bilgi ve İnsani Gelişme Kurumu’nun uzaktan öğrenme mevzuatının hazırlanmasına yönelik ilk projenin lisansı verildi. Bu ailede projeden ilk yararlanan aile oldu. Uzaktan eğitimde çocukların nasıl geliştiklerini ve tecrübelerini öğrenmek için aileyi ziyaret eden Muhammed bin Raşid aileyle fikir alışverişinde bulundu.

Evde, annelerinin gözetimi altında, geleneksel sınıflardaki akranları gibi eğitilen çocuklar yıl boyunca bilgi ve becerilerin gözden kaçmaması için sıkı takip ediliyor.

Görüşmede, Şeyh Muhammed bin Raşid, BAE ailesinin uzaktan eğitimi seçerek çocuklarına bilgi sağlamak için alışılmadık bir yol izlediğini belirtti. Bu model eğitimde çocuklara müfredatı uluslararası kabul görmüş eğitim veriliyor ve üniversite için sınavlara hazırlanılıyor.

Rahal projesi, öğrencilere devlet ve özel kurumlarda, topluluk gruplarında ve ebeveynlerde uzaktan öğrenme için fırsatlar sunuyor. Modern teknolojiyi kullanarak, öğrencilerin farklı beceriler kazanmalarını ve çoklu ve tanınmış öğrenme fırsatlarına erişmelerini destekleyen bir platformdur.

WAM