Suudi Arabistan’da eşinin telefonunu dinleyene 133 bin dolar ceza

Suudi Arabistan’da özel hayatın gizliliğini ihlal eden eşlere büyük cezalar veriliyor.

Avukat ve hukuk müşaviri Khalid Abu Raşid, Kral Abdulaziz Üniversitesi’nde aile hukuku ve cezaları üzerine konferans verdi. Konferansta aile içi şiddetten eşlerin birbirlerinin telefonlarını dinlemeleri halinde alacakları cezaya kadar birçok bilgi verildi.

Khalid Abu Raşid, izinsiz olarak karı kocanın birbirlerinin telefonunu karıştırması dinlemesi halinde hapis cezası ve para cezasına kadar uzayan bir süreç olduğunu çocukların eğitim ve tedavi masraflarının karşılanması içinde yüklü miktarda da para cezasının olduğunu belirtti.

Khalid Abu Raşid’in verdiği bilgiye göre, eşlerinin telefonunu dinleyene hapis ve 500 bin riyal 133 bin dolar) para cezası veriliyor.

Avukat Abu Raşid, karısına şiddet uygulayan bir erkeğin aile içi şiddete sebebiyet verme suçundan devlete bin Riyal (266 dolar) ödeme yapması gerekiyor. Eşinin şikayetçi olması durumunda ise hapis cezasına çaptırmanın yanı sıra tazminatta ödemek zorunda.

Çocuklarını eğitememesi ya da eğitimlerine engel olması halinde ebeveynler 5 bin ila 50 bin riyal (1.330 dolar – 13.328 dolar) arasında para cezasına çarptırılıyor.

Al Madina