Dubai çölde kalp şeklinde göl yaptı

23.11.2018

Dubai’de çölde oluşturulan ve iki kalbin yan yana gelmesiyle şekillenmiş olan yapay göl görenleri hem duygulandırıyor hem de görüntüsü ile büyülüyor. “Aşk gölü” adı verilen göl iç içe geçmiş iki kalp şekline sahip ve uzaydan görülebiliyor.

BAE, palmiye ya da dünya şeklindeki yapay takımadalardan devasa alışveriş merkezlerine, burgu kulelerinden çok yüksek binalara varana kadar hemen hemen hayal edilebilecek tüm mimari şaheserlere sahip.

Dubai, listesine üst düzey bir yapıyı daha ekledi ve bu kez birbirine bağlanmış iki kalp şeklinde insan yapımı bir göl inşa etti. Ve dahası bu yapı uzaydan bile görülebiliyor.

Yeni “Aşk Gölü”, Burç Halife’den yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki El Kudra’daki insan yapımı lagünlerin yanında bulunuyor.

Dubai Veliaht Prensi ve Dubai İcra Kurulu Başkanı Şeyh Hamdan Bin Muhammed Bin Râşit Al Maktum bu hafta sosyal medyada gölün havadan çekilmiş fotoğraflarını paylaştı ve o zamandan beri göl viral oldu.

Görüntüde bir araya getirilmiş iki kalp ve yanında yazılmış “aşk” kelimesi bulunuyor. Ve görünen o ki şimdiden bazı ziyaretçileri çekmeye başladı.

Google Earth’te hızlı bir kontrol, “Aşk Gölü” nün kilometrelerce uzaktan görünür olduğunu gösterecektir.

Bu yeni tasarım Bab el Şems Çölü’nün El Marmum bölgesinde popüler bir yer olan el Kudra’daki insan yapımı göller kümesinin yaklaşık 700 metre ilerisinde yer alıyor.