Dubai ziyaretçi doktorlara çalışma ruhsatı veriyor

Dubai Sağlık Kurumu (Dubai Healthcare City), uluslararası tıp yeteneklerini ülkeye kazandırmak ve vatandaşlarına nitelikli sağlık hizmeti vermek için çalışma ruhsatı sağlıyor. Başvurular 20 Ocak’ta başlayıp 31 Ocak’a kadar devam edecek.

Dubai Sağlık Kurumu (Dubai Healthcare City), uluslararası doktorlara, dişçiler ile tamamlayıcı ve alternatif tıp pratisyenlerinin Dubai Sağlık Kurumu’nda, üç klinikte çalışabilmeleri için yeni ruhsatlarını kullanmaya başladığını duyurdu.

Uluslararası tıp yeteneklerini Dubai’ye getirmeyi amaçlayan bu yeni ziyaretçi doktor ruhsatının duyurusu, Ortadoğu’nun sağlık ve ticaret alanındaki en geniş sergisi olan “Arap Sağlık”ın hemen öncesinde yapıldı.

Dubai Sağlık Kurumu CEO’su Dr. Ramazan el Blooşi, “Vatandaşlarımızın sağlığına hizmet etmek için uluslararası tıp yeteneklerini Dubai çekmeye çalışmak, Dubai sağlık sisteminin dönüşümünün temellerinden biri. Yeni Ziyaretçi Doktor ruhsatı, Dubai’de çalışmak isteyen yetenekli doktorlar için serbest bölgede esnek çalışma şartlarını artırmayı amaçlıyor” dedi.

Şu anki sistemde ülkede bulunan ziyaretçi doktorlara, serbest bölgede hizmet vermek için üç aylık çalışma vizesi veriliyor ve bu vize daha sonra tekrar üç ay daha uzatma fırsatı veriliyor.

Yeni ruhsatla beraber doktorlar Dubai’de iki yıla kadar çalışabilecekler ama bunun öncesinde, doktorluk yapabileceklerini belgelemeleri ve çalışacakları klinikle bir sözleşme imzalamış olmaları gerekiyor. Aynı zamanda Dubai’de çalışacakları süre boyunca ailelerini de yanlarına alabilecekler.

Ruhsata başvurular 20 Ocak’ta başlayıp serginin bitiş tarihi olan 31 Ocak’a kadar özel bir ücret karşılığında devam edecek.

Arabianbusiness