Türk lezzetleri Ortadoğu’ya açıldı

Küresel gıda sektöründe Orta Doğu ve Afrika pazarlarına giriş noktası olarak kabul edilen SIAL Middle East Fuarı, 10-12 Aralık tarihlerinde yapıldı. Fuarın Türkiye milli katılımını bu yıl da İstanbul Ticaret Odası gerçekleştirdi.

Dünya gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası SIAL Middle East (SIAL ME) 2018 Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de gerçekleştirildi. 10-12 Aralık 2018 tarihinde kapılarını açan fuar, Orta Doğu ve Afrika pazarlarına ulaşmayı hedefleyen üretici ve sanayicileri bölgenin merkezinde bir araya getirdi. İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu’nun da iştirak ettiği fuar, BAE Başbakan Yardımcısı ve Abu Dabi Food Control Authority Başkanı Şeyh Mansour Bin Zayed Al Nahyan himayesinde gerçekleştirildi. SIAL Middle East Fuarı’nda Türkiye milli pavilyonu, Abu Dabi National Exhibition Center’in ana girişinde yer aldı.

Fuarı Türkiye’nin Abu Dabi Büyükelçisi Can Dizdar ve Dubai Ticaret Ataşesi Hasan Onal ziyaret etti. Dizdar ve Onal, Türk firmalarının stantlarını tek tek gezerek katılım sertifikalarını takdim etti.

İlki 2010’da gerçekleştirilen ve çok yüksek uluslararası katılımcı ve profesyonel ziyaretçi sayısına ulaşan SIAL ME, bölgenin ve küresel gıda endüstrisinin en önemli gıda fuarı. SIAL Middle East Fuarı’nın 2010 yılından bu yana Türkiye’nin milli katılımını İstanbul Ticaret Odası gerçekleştiriyor. Dünya gıda fuarları literatüründe yer alan ve her iki yılda bir Fransa’nın Paris şehrinde düzenlenen SIAL Uluslararası Gıda Fuarı’nın da Türkiye milli iştiraki uzun yıllardır İTO tarafından yürütülüyor.

İstanbul Ticaret Odası