Umman maratonu rekor katılımla başlayacak

Umman’ın başkenti Maskat’ta yapılacak olan maratona 8 bin sporcu kayıt yaptırdı. Maratonun dünyada en çok katılımın gerçekleşeceği etkinlik olması bekleniyor.

Maratona katılanların sayısı ne kadar çok olursa olsun geçen senenin şampiyonu Moses Too unvanını korumak için elinden geleni yapacak.

GEÇEN SENEKİ REKORU AŞMALARI GEREK

Kenyalı atlet Ronald Korir, etiyopyalı Belat Asefa ve Ugandalı Jackson Kiprop aralarında bulunduğu bir grup koşucu ile yarışacak ve hepsi Too’nin geçen seneki süresinin altına inmek için mücadele edecek. Kadınlar elit kategorisinde de aralarında Milan, Nankin maratonların birincisi Asnakech Mengisttu ve Çek Şampiyon Petra Pastorova gibi birçok atlet yarışacak.

Bu arada 10 km’lik yarışa katılan bin 500 koşucu, kadınların dünya maratonu rekor sahibi Briton Paula Radcliffe ile bir arada koşacak.

DÜNYANIN BİRÇOK YERİNDEN SPORCU KATILACAK

Maskat maratonun Umman’a ekonomik anlamda katkı da bulunması bekleniyor. Etkinlik organizatörü Umman Sail’in pazarlama müdürü Salma al Hashmi, “Dünyanın her yerinden Umman’a seyahat eden birçok elit ve amatör sporcuyu ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

2 binden fazla katılımcının ilgisini çeken 5 kilometrelik Charity Eğlence Koşusu ve Çocuk Koşusu Cumartesi günü yapılacak.

Maskat Daily