İlk kez BAE’de açılacak hyperloop sistemi için geri sayım

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de 2020 yılında açılacak olan dünyanın ilk ticari hyperloop sistemi toplamda 6 milyar dolara mal olacak. Kilometre başına 40 milyon dolar düşen sistemin ilk olarak 10 km’si açılacak.

Hyperloop ulaşım teknolojileri yönetim kurulu başkanı Bibop Gresta, devlet haber ajansı WAM’a yaptığı açıklamada Abu Dabi Hyperloop kapsülünün İspanya’daki tesisten ayrılıp, Fransa’nın Toulouse şehrine, ilk defa yolcular ile test edilmek üzere götürüldüğünü söyledi.

İLK ETAP GELECEK YIL TAMAMLANIYOR

Gresta, Projenin 8-15 yıl içinde yatırım parasını geri kazandırma ihtimali olduğunu da ekledi. Projenin ilk aşaması Abu Dabi ile Dubai arasındaki 150 km’nin 10 km’sini kapsayacak ve önümüzdeki yıl içinde kullanıma hazır olacak.

DÜNYADA İLK OLACAK

Nisan 2018’de, HyperloopTT, Aldar Properties ile yürütüldüğünde tam ölçekli bir ticari Hyperloop sistemi, bir Hyperloop Ar-Ge merkezi, bir gösteri ve ziyaretçi merkezi ve bir inovasyon merkezi de dâhil olmak üzere yeni bir Hyperloop TT merkezi oluşturulmasına izin verecek bir mutabakat zaptı imzalandı.

Gresta WAM’a “Bu gerçekleşmesi zor olan bir rüyaydı ama bu rüyanın 2020 yılında BAE ‘de gerçekleşecek olmasından dolayı mutluyuz. Abu Dabi Hyperloop sistemi şuan fizibilite çalışmasından geçti. Projeyi Aldar Properties ile işbirliği yapmaya başladıktan sonra bitirdik. Dünyanın ilk Hyperloop hattı olacak” dedi.

Bu yeni sistemle, saatte 1.113 km hızla BAE’deki yolculuk sürelerinin azalması bekleniyor.

Arabian Business