Muhammed bin Zayed Al Nehyan, Sürdürülebilirlik Ödülü’nü kazananları onurlandırdı

Abu Dabi Veliahtı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nehyan, Abu Dabi Sürdürülebilirlik Haftası boyunca Abu Dabi’de düzenlenen yıllık ödül töreninde 2019 Zayid Sürdürülebilirlik Ödülü’nün kazananlarına ödüllerini takdim etti.

Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nehyan, kazananların sürdürülebilir kalkınmayı destekleme konusundaki değerli katkılarını övdü ve çalışmalarını sürdürmeye mevcut ve gelecekteki zorluklara katkıda bulunan yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler aramaya çağırdı.

GEZEGENİMİZİN KORUNMASI İÇİN…

Zayid Sürdürülebilirlik Ödülü’nün, Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmanın temel taşını oluşturan sektörlerde gezegenimizin korunmasına fayda getirebilecek farklı fikirleri çeken benzersiz bir küresel platform sağladığına dikkat çekti.

Ödülün sağlık hizmeti, gıda güvenliği, su ve enerjiye doğru genişlemesi, dünyadaki milyonlarca insanın hayatına olumlu değişimi getirerek, yeni nesil öncülere önemli yenilikler sunmak için motive etme ve güçlendirme kabiliyetini arttırdı.

10 KİŞİYE ÖDÜL VERİLDİ

Ödül; sağlık, gıda, enerji, su ve uluslararası ortaöğretim okulları alanında 10 kişiye verildi.

“Sağlık” kategorisinde, Wi-Care Solar, elektrik şebekesinin dışındaki kırsal alanlardaki doğumlara ve ilgili tıbbi hizmetlere yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmış mobil bir cihaz olan güneş enerjisi portföyünün ödülünü kazandı.

“Gıda” kategorisinde Sanko, unun besin değerini artırma amaçlı, küçük yerel un değirmenlerini yenilikçi teknoloji ile besleyen unları tedarik etmek üzere donatmak ve teşvik etmek için tasarlanan makineler ödül kazandı.

“Enerji” Kategorisinde Power Solutions şebekeden uzak topluluklarda “ağ deneyimi” sağlayan bir tak-çalıştır güneş sistemi oluşturmak için B-Box’ı üretti.

“Su” yönetimi kategorisinde, kaynak yönetimi, su tüketimi ve geri dönüşüm için çeşitli çözümler tanımlayarak konut topluluklarında 200 binden fazla insanın temiz suya ulaşmasını sağlayarak bu kategorideki ödülü kazanmış oldu.

307 MİLYONDAN FAZLA İNSANIN HAYATINI ETKİLEDİLER

2012 yılında uluslararası ortaöğretim okullarının ödül kategorilerine dahil edilmesinin ardından bu yıl katılan okullar, sağlık, gıda, enerji ve su ile ilgili dört sürdürülebilirlik alandan birini veya birkaçını ele alan proje önerileri sundu.

2009’da ilk defa ödüle layık görülen kazananlar, dünyadaki 307 milyondan fazla insanın hayatını doğrudan ve dolaylı olarak etkiledi. Kazananlar karbondioksit salınımını 1 milyar tona düşürmede önemli katkılarda bulunabildiler. Ayrıca, 1.2 milyar megawatt temiz enerji tasarrufu yaparken, Afrika ve Asya’daki en fakir topluluklardan bazılarında 27.5 milyon insanın enerjiye erişimini sağladılar.

WAM