Mutfak işçiliğinden Dubai’nin ünlü şefliğine: Nusret

Sosyal medyada viral olan ‘10yearchallenge’ akımı nedeniyle eski fotoğrafını paylaşan Nusret Gökçe, Dubai basınında gündem oldu. Basın 18 saat çalışan mutfak işçisiyken Dubai’nin en ünlü şefi olduğunu yazdı.

10 yıl önce ne yapıyordunuz ya da nasıl görünüyordunuz? Son günlerde bu sorular sosyal medyada #10yearchallenge hashtagi ile en çok sorulan sorular. Sosyal medyadaki bu son dalga ile insanlar on yıl önceki ve bugünkü hallerinin fotoğraflarını paylaşıyorlar.

20 YIL ÖNCEKİ HALİNİ PAYLAŞTI

Bu son sosyal medya dalgasına Dubai’de çok tanından şef Nusret Gökçe ya da bilinen adı ile Salt Bae’de katıldı.

Nusret 1998 yılında çekilen bir fotoğrafını paylaşarak #10yearchallenge dalgasının 20 yıllık versiyonunu yaptı. 1998 yılındaki fotoğrafın nerede çekildiğine ya da tam olarak ne işi yaptığına dair bir bilgi vermedi.

KASAP ÇIRAKLIĞINDAN DÜNYA ŞEFLİĞİNE

Nusret kariyerine İstanbul, Bostancı’daki bir kasap pazarında başladı. Nusret, “ Hiç yıllık izin kullanmadım. 10 usta kasapla beraber günde 18 saat çalışıyordum” dedi.

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

1998🔪2019#saltbae #saltlife #salt

Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)’in paylaştığı bir gönderi ()

Nusret bir madenci çocuğuydu ve maddi sıkıntılar yüzünden okuldan ayrılmak zorunda kalmıştı. Nusret, 16 yaşında bir kasabın yanında çırak olarak başladı. Daha sonra işinde usta olduğu yer olan Arjantin’e taşındı. Bir kasap çırağı olarak başladığı işinde Nusret şuan 400 çalışanı olan bir restoran imparatorluğunun başı.

#10YearChallenge nedir?

#10YearChallenge’a 10 yıl önceki halinizi ve şu an ki halinizi paylaşarak katılıyorsunuz. 2019 yılının başlarında #10YearChallenge Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya platformlarında kullanılmaya başlandı. Bu hashtagi aslında yeni dalga değil, her Ocak ayında yapılan bir şey.

The National