BAE’de 272 milyon dolarlık yeni bir tıbbi şehir kuruluyor

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Acman Emirliği’nde 272 milyon dolar değerinde Thumbay Tıp Şehri açılması planlanıyor. Tıp şehrinin içerisinde yer alan birçok alandaki hastanenin yanı sıra araştırma, lüks, eğlence gibi olanaklarında yer alması Thumbay Group’un hedeflerinden birisi…

BAE merkezli sağlık firması Thumbay Group, Mart ayında BAE’nin Acman Emirliği’nde 1 milyar AED (272 milyon dolar) değerinde yeni bir tıp şehri açacağını açıkladı.

Thumbay Tıp Şehri, özel tıp üniversitesi olan Gulf Tıbbi Üniversitesi, özel akademik hastane olan Thumbay Üniversite Hastanesi, Thumbay Diş Hastanesi ve Thumbay Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ne ev sahipliği yapacak.

Ayrıca Vücut ve Ruh Sağlığı Kulübü ve Spa, Thumbay Yemek Bölümü, teras restoranı ve kahve dükkanı gibi eğlence ve ağırlama olanaklarının yanı sıra Thumbay Eczane ve Thumbay Laboratuarları satış noktalarına da sahip.

2 BİN  PERSONEL VE ÖĞRENCİYİ AĞIRLAYACAK

Gulf Medical University’de altı kolej ve 25 itibarlı program ve Thumbay University Hospital’da 500 yatak ve 120’den fazla klinik bulunacak. Hastane ayrıca bir robotik eczane içermektedir.

Bölgedeki en büyük akademik diş hastanesi olacak olan Thumbay Diş Hastanesi’nin yanı sıra   Thumbay Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, 50 yatak ve tedavi edici bahçeye sahip olacak ve İtalya’daki uluslararası bilinen Villa Beretta Rehabilitasyon Merkezi ile işbirliği içinde çalışacak.

Thumbay Group’un Kurucu Başkanı Dr. Thumbay Moideen şöyle dedi: “Thumbay Tıp Şehri, bölgeye en iyi sağlık hizmetini sunma konusundaki çabalarımızın bir sonucu olarak, teknolojiyi, deneyimli tıbbi pratisyenleri ve üstün tesisleri ile dünya standartlarında bir sağlık merkezi haline geldi.”

Thumbay Tıp Şehri 92 bin metrekare alanına sahip olacaktır.

Arabian Business