Suudi Arabistan’ın yardımları Yemen’i koruyor

Yemen Yerel İdaresi Bakanı, Kral Salman Yardım Merkezi’nin projeleri ile on binlerce Yemenli’nin tedavi edildiğini ve Yemen’in korunmasına katkıda bulunduklarını belirtti.

Yemen Yüksek Yardım Komitesi Başkanı ve Yerel İdare Bakanı Abdul Raqib Fath, Kral Selman İnsani Yardım Çalışmaları Merkezi’nin Mayıs 2015’te kurulmasından bu yana Yemen’deki insani yardım operasyonunun ana destekçisi ve yardımcısı olduğunu ve Yemen’in insani bir felakete girmesini engellemeye katkıda bulunduğunu söyledi.

321’DEN FAZLA PROJE YAPILDI

Başkan,“Kuruluşundan bu yana kardeşlerimizle birlikte Kral Selman Yardım Merkezi’nde 321’den fazla proje üzerinde çalıştık. Yemen halkının karşı karşıya kaldığı acil durumlarda merkez, etkilenen bölgelerdeki mağdurlara entegre insani yardım sağlamada öncü olmuştur” İfadelerini kullandı.

Merkezin, kalkınma projelerini destekleyici projelerle Yüksek Yardım Komitesi ile koordinasyona katkıda bulunduğunu ve bu konuda birkaç valilikte projeler yürüttüğünü belirtti.

10 BİNLERCE YEMENLİ TEDAVİ EDİLDİ

Bakan, Merkez’in Yemen’de yürüttüğü iki projeye değinerek, Merkez’in 2018’de Haziran ayında başlattığı mayın temizleme kampanyasının önemini vurguladı. Yapay uzuv merkezlerinin on binlerce Yemenli’nin yaşamını kolaylaştırdığına değindi. Ülke genelindeki rehabilite merkezlerinin büyük hedefleri sayesinde anne ve çocuklara verilen önemli desteğin altını çizdi.

Merkezin Hudeyde eyaletinde ihtiyacı olanlara yardım etmek için bir hava, kara ve deniz köprüsü kurduğunu, 4 yıldan fazla bir süredir milislerin empoze ettiği kuşatmaya rağmen, bugün hala çalıştığını söyledi.

Merkez’in, Aden ve Marib valiliklerinde iki şube açarak yardıma muhtaç insanlara daha yakın olduğunu ve hükümetle koordinasyon içinde çalıştıklarını belirtti.

SPA