Abu Dabi, BM 2019 İklim Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dabi’de verilecek olan BM 2019 İklim Zirvesi’nin hazırlık konferansına bu yıl haziran ayında ev sahipliği yapacağını açıkladı.

Bu duyuru Guterres ile Kabine İşleri ve Gelecek Bakanı Mohammad bin Abdullah Al Gergawi, İklim Değişikliği ve Çevre Bakanı Dr. Thani bin Ahmed Al Zeyoudi ve Yapay Zeka Devlet Bakanı Omar bin Sultan Al Olama arasında, Davos, İsviçre’deki 49. Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Toplantısı çerçevesinde olan toplantıda yapıldı.

EN YÜKSEK ULUSLARARASI KATILIM OLACAK

İklim Zirvesi hazırlık toplantısı, Eylül ayında Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi sırasında sunulacak ve kabul edilecek bir gündem, öneri ve taslak kararlar hazırlamayı amaçlıyor. Ayrıca toplantı, Paris Anlaşması 2015’ten bu yana ülkelerin, özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının resmi temsili açısından en yüksek uluslararası katılımın yaşanmasına tanık olacak.

BM Genel Sekreteri, yaptığı bir açıklamada, “Birleşik Arap Emirlikleri’ne, Birleşmiş Milletlere olan kesintisiz desteğinden ve iklim değişikliğine yönelik iddialı tedbirler almaya olan bağlılığından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“BAE’nin Birleşmiş Milletler 2019 Zirvesi için hazırlık konferansına ev sahipliği yapacağını bildirmekten mutluluk duyuyorum.”

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN OLUMSUZ ETKİLERİ VURGULANACAK

Dünyanın önde gelen özel sektör kurumlarından devlet ve hükümet başkanlarını ve lider yöneticileri bir araya getiren BM İklim Zirvesi 2019, sera gazı emisyonlarını azaltmak, toplulukların iklim değişikliğinin olumsuz etkileriyle başa çıkmasına yardımcı olmak ve İklim 2020 için müzakerelere hazırlanmak ve küresel çabalar görmek için bir dizi uluslararası taahhütte bulunacağını açıklayacak.

Abu Dabi’de yapılacak olan hazırlık toplantısı, Eylül’deki BM İklim Zirvesi’nde ilan edilecek rehineleri, girişimleri ve yönergeleri tartışma fırsatı sağlayacak.

WAM