Bollywoodlu model Nargis Fakhri, XYoga Dubai’ye geliyor

Bollywood yıldızı Nargis Fakhri 1 Şubat’ta düzenlenecek olan XYoga Dubai etkinliğine gelecek. Güzel yıldız yoganın hayatındaki yerini sevenleri için anlattı.

Bollywood oyuncusu Nargis Fakhri, yogaya indirgeyici bir şekilde ya da fiziksel olarak vücudu güçlendirmekte yardımcı olacak bir kardiyo şekli olarak bakmıyor.

YOGA İÇ HUZURUNU SAĞLIYOR

ki günlük sağlık etkinliği XYoga Dubai’nin öncülüğünü yapmak üzere 1 Şubat’ta BAE’de olacak olan bu eski model, yogayı iç huzurunu sağlamada katalizör olarak görüyor ve böylece genel zihinsel refahını artırdığını düşünüyor.

Fakhri, Gulf News ile yaptığı röportajında, “Yoga her zaman benim için çok içsel bir süreç oldu” dedi. Fakhri’nin felsefesi basit: Yavaş yavaş derin bir nefes alarak dünyayı ele geçirebilir ve hayatınızı kontrol altına alabilirsiniz.

“Etrafımda ne olduğuna bakmaksızın, yoga zihinsel yapımı günlük olarak yeniden ayarlayarak her şeyi dengeye getirmeye yardımcı oluyor. Asanalar (pozlar) ve pranayama [nefes alıştırması], enerjiyi doğru amaçlar ve gerekli vücut kısmı için merkezlere yönlendirmeye yardımcı olur”

ZİHİNSEL SAĞLIĞA YARDIMCI OLUYOR

Manevi bir savaşçı olan 39 yaşındaki Amerikan doğumlu Pakistanlı aktris, yoganın gücünü arttırmakta yardımcı olduğunu iddia ediyor. Ancak, yogaya zihinsel barışı sağlamak için yöneliyor.

“Yoganın gücümüzü, esnekliğimizi ve dengemizi artırabileceğini, sindirim ve dolaşım sistemimizi iyileştirebileceğini hepimiz biliyoruz. Aynı zamanda zihinsel durumumuza, akılda sessizlik yaratmakta ve zihinsel sağlığımız için bize yardımcı oluyor ve bu benim için son derece önemli.”

Cuma günü, Fakhri’ye yoga uzmanı Deepika Mehta ve yıldız futbolcu Luis Figo katılacak ve saat 7.30’da Kite Plajı’nda bir seans yapacaklar.

Gulf News