Suudi Arabistan’dan hacılar için online portal

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, Krallığa hac ve umre için gelen Müslümanlar’ın ziyaretlerini kolaylaştırmak için Maqam E-portalına bir dizi güncelleme ekledi.

Maqam portalı, dünyanın dört bir yanından gelen Müslümanlar’ın dijital olarak umre paketlerine başvurabilmeleri için tasarlanmış online bir platform. Platform hacılara, aynı zamanda rakip firmaların fiyat bilgilerini karşılaştırmanın yanında uçuş ve rezervasyon durumlarını kontrol etmelerine ve konsolosluğa gitmeden vize işlemlerini halletmek gibi konularda yardım ediyor.

YABANCI HACILARIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRACAK

Platformun asıl amacı Müslüman olmayan ülkelerden gelen hacıların kurumlara ve hac ile ilgili ulaşılması zor bilgilere ulaşmalarını kolaylaştırmak.

Hac ve Umre Bakanı vekili Dr. Abdul-Fattah bin Suleyman Mushat, portalda yapılan güncellemelerin, her yıl Suudi Arabistan’ı ziyaret eden 30 milyon hacının ziyaretlerini kolaylaştıracağını söyledi.

DÜNYANIN DÖRT BİR TARAFINDAN GELEN HACILAR İÇİN

Geçtiğimiz yıl yaklaşık olarak 1.1 milyon hacı Maqam portalını deneme aşamasında kullandı. Bu kullanıcılara Mekke ve Medine’ye yapılacak olan seyahatler için konaklama ve diğer gereklilikleri karşılayabilecek otuzdan fazla şirket arasında seçim yapmak gibi tercihler sunuyordu.

Maqam, hacıların ziyaretlerini kolaylaştırmanın yanı sıra yerel şirketler içinde bir avantaj sağladı. Maqam, yerel şirketler için, dünyanın dört bir tarafından gelen hacıların özel talepleri ve ihtiyaçlarını karşılayabildikleri bir portal oldu.

Arab News