Umman’ın güzelliklerini yeniden keşfedin

Umman, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) sakinleri ve turistlerin çoğu için tatil ile eş anlamlı. Eğer hafta sonunu güzel geçirmek istiyorsanız Umman sizin için mükemmel bir yer.

Umman Etkinlikler ve Turizm Bilinci Genel Müdür Yardımcısı Haitham Al Ghassani, “Umman, ister çocuk ister yaşlı, ister yalnız bir gezgin, ister bir adrenalin bağımlısı veya kültürel açıdan ilgi çekici yer arayan bir aile olsun, herkes için turizm şehri” dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK MAĞARASINA SAHİP

Bu nedenle, ülkeyi ziyaret ettiğinizde yepyeni manzaralar, deneyimler ve eğlence ile Umman’ı yeniden keşfedebilirsiniz.

Umman’ın büyülü vadileri ve dağlarının ortasında çok büyük bir macera saklı duruyor. Haitam, “Umman coğrafyası trekking ve doğa yürüyüşü için ideal” diyor.

Al Masirah Adası, kayak, rüzgar sörfü ve uçurtma sörfü gibi su sporları ile meşhur. Umman ayrıca, Al Hoota mağarası ve dünyanın en büyük mağaralarından biri olan Majlis Al Jinn gibi mağaralara sahip.

TARİHİ YERLER

Umman’ın zengin, katmanlı tarihini görmek istiyorsanız eski başkenti Nizwa’ya gidin. Haitham, “Nizwa, Umman’nın gerçek kültür merkezidir ve Bahla Kalesi ve eski Aflaj sulama sistemleri gibi bazı Unesco alanlarına sahip” diyor.

HER MEVSİM GEZİLECEK YER

Umman tüm insanlar için mevsim ne olursa olsun yılın herhangi bir zamanında kaçabileceğiniz bir yer. Haitham, “Salalah, havanın güzel olduğu kışlar dahil tüm yıl boyunca en iyi doluluk oranlarına sahip şehirdir” diyor.

Friday Magazine