Papa 180 bin kişinin katıldığı ayinin ardından BAE’den ayrıldı

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, üç günlük ziyaretinin ardından, dün, Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) ayrıldı.

Arap Yarımadası’nı ziyaret eden ilk Papa olan Franciscus, Zayed Spor Şehri Stadyumu’nda yurt içi ve yurt dışından gelen yaklaşık 180 bin kişinin katıldığı ayinin ardından ülkeden ayrıldı.

Abu Dabi’de bulunan Zayed Spor Şehri Stadyumu’na gelen Papa, burada ayin gerçekleştirmişti. Yaklaşık 180 bin kişiye hitap eden Papa, kendisi için kurulan büyük bir platform üzerinde ayini yönetmişti.

Abu Dabi Veliaht Prensi, Papa Franciscus ve El-Ezher Şeyhi, Zayed Ulusal Müze Koleksiyonu’nda bulunan 1250-1300 Memlük dönemine ait Kur’an, 1250 -1280 dönemine ait İncil ile 800-1000 döneminden nadir bulunan ‘Mavi Kuran’dan 4 sayfa gibi farklı dinlere ait birçok dini eserin bulunduğu Louvre Abu Dabi Müzesi’ni ziyaret etmişti.

Papa, ülkeden ayrılmadan önce Abu Dabi Veliaht Prensi’ne ‘İnsani Kardeşlik’ belgesinin bir kopyasını sundu.

Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Papa Franciscus’u havalaanında uğurlarken, ‘İnsan Kardeşliği’ konulu dinler arası diyalog konferansına katılımı ve ziyareti nedeniyle Papa’ya teşekkür ve takdirlerini iletti.

Şeyh Muhammed, Papa Franciscus ve El-Ezher Şeyhi Dr. Ahmed et-Tayyib’in,

bütün dinler, inançlar ve halklar arasında iletişim, uyum ve sevgi köprüleri kurularak insan ilişkilerini geliştirmeyi amaçlayan ‘İnsani Kardeşlik’ belgesini imzalamasına övgüde bulundu.

Şarkul Avsat