Kral Salman İnsani Yardım ve Yardım Merkezi'nin sağlık ekipleri, Yemen Mukalla'daki hastalara yedi açık kalp ameliyatı ve 19 kateterizasyon yaptı. KSRelief, ayrımcılık yapmadan tüm Yemenliler için sağlık hizmeti sunuyor. (SPA)

Yemen’de savaş meydanında açık kalp ameliyatı

Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi (KSRelief), 2018 yılında,  2 milyon 501 bin 897 Yemenli’ye gıda, barınak ve sağlık hizmeti sağladığını bildirdi.

KSRelief’in Pazartesi günü, ilaçlardan ve diyaliz çözeltilerinden oluşan üçüncü yardım sevkiyatı Aden’de Yemen Sağlık Bakanlığı Tıbbi Tedarik Ulusal Programı’na teslim edildi.

Bunun yanı sıra yardım merkezi,  Yemen’deki El-Cevf Valiliği içindeki müdürlüklerde 4 bin 800 ton gıda sepeti dağıtarak 3 bin 900 kişiye yardımda bulundu.

Program Genel Müdürü Dr. Suad Awadh Al Misri, sevkiyattan Mahvit, Hucce, Aden, Taiz, Ibb, Marib ve Hudeyde Valiliklerinde bulunan diyaliz hastalarının yararlanacağını duyurdu.

Dr. Suad Awadh, KSRelief’in tıbbi yardımları, sağlık merkezlerine ve hastanelere sağladığı ilaçlar ve hastalara sağladığı sağlık hizmetlerinden ötürü takdirlerini iletti.

SANA’YA 100 BARINAK YARDIMI

KSRelief, daha önce Yemen’in başkenti Sana’ya barınak yardımında bulunmuştu. San’a‘ya yapılan yardımlar arasında 100 çadır, 600 battaniye ve 200 halı bulunuyor. Bunun yanı sıra 100 aileye gıda yardımı da yapılmıştı.

Geçen yıl, Hadramut’taki böbrek merkezleri KSRelief ‘den 56 ton tıbbi malzeme destek aldı.

KSRelief bütün Yemen halkına yerel ve uluslararası Kurumlarla koordineli bir şekilde yardım sağlıyor.

Arab News