Rabıta Genel Sekreteri bazı ABD’li Senatörler ile görüştü

Dünya İslâm Birliği (Rabıta) Genel Sekreteri Şeyh Muhammed bin Abdulkerim el-İsa, ABD ziyareti sırasında Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz ile bir araya geldi.

Senatör Ted Cruz, el-İsa ile görüşmesinde, Rabıta’nın, terör ve radikalizm kavramlarına karşı farkındalık yaratma çabalarına ve dini ve etnik çeşitliliğe sahip ülkelerde bir arada yaşama ve uyumu teşvik etmeyi amaçlayan programlarına övgüde bulundu.

GÖRÜŞMEDE ILIMLILIK ELE ALINDI

Rabıta Genel Sekreteri el-İsa, New York’taki evinde ayrıca, Senato İç Güvenlik Komisyonu eski Başkanı Senatör Joe Lieberman ile de görüştü. Söz konusu görüşmede, terör ve radikalizm ile mücadelenin yanı sıra dünyada hoşgörü ve diyalogun yaygınlaştırılması ile ılımlılık ve bir arada yaşama değerlerini teşvik etmenin yolları ele alındı.

Şeyh Muhammed el-İsa, ABD Kongresi’nin Demokrat Partili üyesi Brad Sherman ile de bir araya gelerek, birçok ortak ilgi alanlarını değerlendirdi.

Rabıta Genel Sekreteri, Radikalizm İle Mücadele Projesi Uygulama Müdürü Mark Wallace ile de bir görüşme gerçekleştirerek, radikalizm ve şiddet ile mücadele konusunda ortak işbirliğini geliştirme yollarını tartıştı.

Şarkul Avsat