Dubai Hükümdarı Cumeirah Tower’da

Veliaht Prens Şeyh Muhammed bin Raşid, Dubai’nin kentsel, kültürel peyzajı için yeni bir dönüm noktası olan Cumeirah Tower’ın inşşat alanını gezdi. Ayrıca Veliaht Prens, Suhuf bölgesindeki inşaat alanını da denetledi.

Şeyh Mansur bin Muhammed bin Raşid Al Mektum ve Dubai Holding Başkanı Abdullah Al-Habbai, Dubai Holding Grubu tarafından yürütülen projenin ana planının detayları hakkında bilgi verdi.

550 METRE YÜKSEKLİĞİNDE EŞSİZ MANZARAYA SAHİP

550 metreye kadar çıkacak olan kulenin tasarımı ve bileşenleri açıklandı. Kulenin zirvesinde ise eşsiz panoramik manzaraya sahip geniş bir cam platformla birbirine bağlanmış iki bölümün oluşacağı belirtildi. Geniş bir alan üzerine kurulan bölgede, kutlama ve etkinlikler için mekanlar, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alan dahil olmak üzere, kule alanına dahil edilecek farklı unsurların da yer aldığı açıklandı.

Şeyh Muhammed bin Raşid, Dubai turizm tesislerine eklenen ve uluslararası turizm haritası üzerindeki konumunu belirleyen dünyanın en iyi şehirleri arasındaki rekabet gücünü artıran bu yeni projeye övgüde bulundu.

ŞEYH ZAYİD YOLU’NUN KARŞISINDA

Cumeyrah Kulesi stratejik olarak Cumeyrah şehrinin merkezinde, Al Sufuh bölgesindeki Şeyh Zayid Yolu’nun karşısında yer alıyor. Dubai Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Al Habbai, “Şeyh Muhammed bin Raşid’dem geleneksel çerçevelerin ötesinde yenilikçi düşünceye devam etmeyi ve Dubai’nin liderliğini ve gelişim başarısını sürdürmek için çaba sarf etmeyi öğrendik. Cumeyrrah Kulesi’nin tasarımını almaktan onur duyuyoruz.” dedi.

Projenin Dubai’nin uzun vadeli kalkınma planlarına uygun olduğunu dile getiren Abdullah Al Habbai, “Dubai için ekonomik ve turizm değeri sürdürülebilir, akıllı projeler yürütme stratejimizin başarısını vurgulamaktadır. Projenin ilk aşaması 2023 yılında tamamlanacaktır” diye söyledi.

ÇÖL VAHALARINDAN İLHAM ALAN TASARIM

Cumeyrah Tower, çöl vahalarından ilham alan tasarımıyla en belirgin mimari özelliklerden biri olacaktır. Kule ziyaretçilere dünya standartlarında misafirperverlik ve eğlence seçenekleriyle en yüksek uluslararası güvenlik standartlarını sunacak ve Dubai’yi 24 saat boyunca birçok yükseklikte görme fırsatı sağlayacaktır.

İki kuleyi birbirine bağlayan cam görüntüleme platformu hem Dubai hem de Basra Körfezi’nin eşsiz panoramik manzarasının seyredilmesini sağlayacak ve ziyaretçi deneyimini geliştirmek için en son teknolojilerle donatılacak.

Platformun, Emirlikte düzenlenecek çeşitli etkinlikler için yıl boyu ev sahipliği yapması ve havai fişek gösterilerinin de merkezi haline gelmesi bekleniyor. Kule çevresinde ayrıca dükkanlar, restoranlar ve sinemalar dahil olmak üzere çok sayıda perakende satış noktası bulunacak.

WAM