Dubai’li yönetmen Gandi cinayetini çözmeye çalışıyor

“Gandi cinayeti”, Hindistan’ın kurucusu Mahatma Gandi’nin suikastine yol açan gerçek olayları ele alan bir film. Karim Traidia’nın yönettiği ve Pankaj Sehgal ve Altın Küre adayı bu film, yaklaşık 71 yıl önce tarihin akışını değiştiren suikastı tekrar gündeme getirmeyi amaçlıyor.

“Gandi cinayeti” filmi, şiddetin var olduğu bir Hindistan’da barışı tercih eden Gandi’nin karşılaştığı sorunları ele alıyor.  Film sizi, hükümetlerin uğradığı suikast hikâyeleri hakkında düşündürmeyi ve gerçekleri açığa çıkarmayı hedefliyor.

Filmin ortaya koyacağı sorulardan biri, Gandi’yi öldürme planının biliniyor olmasına rağmen, polisin ve o dönemin politikacılarının zamanında neden harekete geçmediğidir. İleri sürülen teori, tek bir suikastçının olmadığı, ancak nihai olarak öldürülmesine neden olan yeni bağımsız Hindistan’ın güç koridorları içinde açılan toplu bir plan olduğu yönünde. Filmin, Mahatma Gandi ve ölümüyle ilgili bazı açıklanmamış gerçekler etrafında döndüğü Hindistan’ın siyasi ortamının temelini sallaması bekleniyor.

Film, Gandi’nin ülkesi Hindistan’da vizyona girmese de suikastının 71. yıl dönümünde BAE ve diğer bölgelerde vizyona girdi. Aynı zamanda geçtiğimiz günlerde Hindistan’da Gandi’nin suikastını canlandıran bir grup eylemci gözaltına alındı.

Filmin yönetmenlerinden bir olan Pankaj Sehgal, 1997 yılından beri BAE filmlerini çekmeye devam ediyor.

Masala.com