Türk savunma sanayi şirketlerinin, Birleşik Arap Emirlikleri çıkarması

Türkiye, 17-21 Şubat’ta Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de düzenlenecek 14. IDEX Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı’na Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) liderliğinde 23 firmayla katılacak.

Haber Merkezi – Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı internet sitesinde yapılan açıklama şöyle:

“14. IDEX Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de 17-21 Şubat 2019 tarihleri arasında ülkelerin savunma-güvenlik endüstrisi temsilcileri ve resmi delegasyonların katılımı ile icra edilecek.

İki yılda bir düzenlenen ve dünyanın önemli savunma fuarlarından biri olan IDEX, 2017 yılında 1235 uluslararası firma ve 100 binden fazla katılımcıyla gerçekleştirildi.

Türkiye, IDEX 2019’a Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde 23 firma ile katılım sağlayacak. Ortadoğu, Afrika ve Asya ülkeleri başta olmak üzere bütün katılımcılara yönelik Türk savunma sanayii firmalarınca üretilen ürünler ve hizmetlerin tanıtımı gerçekleştirilecek.

Fuar sırasında Türk savunma sanayii firmaları tarafından üretilen zırhlı araç platformları, insansız çeşitli kara ve hava araçları, deniz sistemleri, silah sistemleri, elektronik sistemler, mühimmatlar, simülatörler, askeri tekstil ürünleri, lojistik destek ürünlerinin tanıtım ve sunumları yapılacak. Fuar sırasında Türk resmi delegasyonunca fuara katılım sağlayan ülke delegasyonları ile görüşmeler gerçekleştirilecek.”

 

FUARA KATILACAK FİRMALAR:

1.      AKTİF SAVUNMA

2.      ARES

3.      ASELSAN

4.       ASFAT

5.      CES İLERİ KOMPOZİT

6.      DESAN

7.      ELEKTROLAND

8.      FNSS

9.      GARANTİ GİYİM

10.    GLOBAL DEFENCE

11.    GÜL OTOMOTİV

12.    HAVELSAN

13.    MKEK

14.    NICOMATIC

15.    OTOKAR

16.    REPKON

17.    ROKETSAN

18.    STM

19.    T KALIP

20.    TRANSVARO

21.    UNİFO GIDA

22.    YAKUPOĞLU

23.    YONCA ONUK