Zehirli yılanlar sosyal medya yalanı çıktı

Çevre ve İklim İşleri Bakanlığı, Umman plajlarında deniz yılanlarının bulunduğuna dair sosyal medyada yayınlanan raporları “temelsiz ve güvenilmez” olarak nitelendirdi.

Sosyal medyada dolaşan zehirli yılan haberi plaj sakinleri arasında paniğe yol açtı. Biyo-çeşitlilik Daire Başkanı Salih al Sadi, “Kıyılarımızda görülen deniz yılanları hakkında herhangi bir bilgi almadık” dedi.

SOSYAL MEDYADA DENİZ YILANLARININ YAYILDIĞI SÖYLENTİSİ

Sosyal medya raporları, Umman’daki bazı plajlarda deniz yılanların iklim değişikliğinden dolayı deniz kıyısına geldiğini söylüyor.

Salih, deniz yılanlarının derin sularda yaşadığını ve kıyılarda tespit edilme ihtimallerinin düşük olduğunu söyledi. Ayrıca Salih “Yılanları tespit eden varsa, lütfen bakanlığa bir fotoğraf göndersin” dedi. “Sosyal medyada dolaşan fotoğrafın, Umman’ın plajlarında olduğu anlamına gelmiyor.”

“MÜMKÜN DEĞİL”

Sıcaklaşan sular nedeniyle kutba doğru yön değiştiren bazı deniz canlıları türleri arasında lionfish, deniz yılanları, denizyıldızı ve farklı zehirli denizanası türleri bulunuyor. Bununla birlikte Salih, Umman’ın bağlamında, bu deniz yılanlarının büyük bir değişiklik olmadıkça kıyılara gelmeleri pek mümkün olmadığını söyledi.

Umman Observer