Dubai Uluslararası Havalimanı’nda uçuşlar tekrar başladı

Dünyanın en işlek havalimanlarında biri olan Dubai Havaalanı’nda yaşanan drone krizinden sonra durdurulan uçuşlara tekrar başlandığı açıklandı.

Dubai Uluslararası Havaalanı’nda sabah saatlerinde tespit edilen droneun ardından bir pist uçuşlara kapatıldı. Yaşanan olayın ardından çok sayıda uçuşta gecikmeler yaşandı.

DRONELAR UÇUŞLARI ENGELLEDİ

Dubai Havaalanı sözcüsü Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şüpheli drone nedeniyle uçuş kalkışlarının geciktiğini ve yerel saatle 10.13’ten 10.45’e kadar uçuşları durdurduklarını belirtti. Daha sonra yapılan açıklamada ise uçuşların tekrar başlatıldığı bildirildi.

Uçuşları ertelenen yolcular hava trafiğinin normale dönmesinin ardından uçaklarına binerken, gecikmenin kısa sürede sona ermesinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Bir yolcu, “Havalimanında drone krizi yaşandığı için bütün uçuşlar durduruldu burada bekliyorduk. Sorun kısa sürede giderildi” dedi.

Hava trafiğini etkileyen drone krizi son günlerde ABD ve İngiltere’de sık görülen bir olay haline geldi. Ocak ayında Londra Heathrow Havalimanı’nda yaşanan drone krizi nedeniyle uçuşlar gecikmeli olarak yapılmıştı. Bu olayın ardından New Jersey’deki Newark Liberty Uluslararası Havaalanı’da drone krizi ile karşı karşıya kalmış olay nedeniyle uçuşlar geçici bir süre askıya alınmıştı.

Şarkul Avsat