Suudi Arabistan’dan, Yemenli Siyam ikizlerine yardım eli

Yemen Sanaa’daki Al-Thawra hastanesinin çocuk bölümünün başkanı Faysal El Babali, siyam ikizlerini ayırma konusunda tıbbi yeterlilik bulunmadığı için ikizlerin daha iyi şartlarda tedavi edilmeleri için nakledilmesi gerektiğini söyledi.

Erkek ikiz bebekler aynı gövdeyi paylaşıyor iki üst uzuv iki alt bacak ve iki ayrı başı bulunan ikizlerin suni solunumda hayatta kalabileceği belirtildi.

SUUDİ ARABİSTAN’DAN YARDIM TEKLİFİ

İkizlerin tıbbi operasyonundan sorumlu Dr. Abdullah Al-Rabiah, tedavi için yapılan temyiz başvurusuna Suudi Arabistan’ın yanıt verdiğini belirtti.

Kral Selman İnsani Yardım Merkezi, ikizleri taşıma olasılığını araştırmak ve ayrılık olasılığını incelemek için gerekli testleri yapıp yetkili makamlarla acilen koordineli halde harekete geçildiğini belirtti.

YEMENLİ DOKTORDAN SUUDİ ARABİSTANA TEŞEKKÜR

Dr. Abdullah Al-Rabiah, “Böyle bir durumun kritik olduğunu ve kalp ve akciğerde önemli doğumsal bozukluklar varsa, yaşamın devam etmesinin olasılığını araştırıyor ve üzerine çalışmalar yaparak emin olmaya çalışıyoruz.

Dr. Abdullah Al-Rabiah, ayrıca, Kral Selman yardım merkezi çalışanlarının yardımseverliklerinden ötürü son derece memnuniyet duyduğunu belirtti.

Al Arabiya