Pakistan: Veliaht Prens’in İslamabad ziyareti ilişkilerimize güç katacak

Pakistan Senato Başkanı Sadik Sanjrani, ülkesi ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkileri ‘sağlam ve stratejik’ olarak nitelendirirken, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın 16 Şubat’ta gerçekleştireceği İslamabad ziyaretinin iki ülkenin ilişkilerine güç katacağını söyledi.

İslamabad’da Suudi medyasına konuşan Sanjrani, “Pakistan ve halkına verdiği desteklerden ötürü Suudi Arabistan Kralına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Pakistan halkı, Riyad’ın on yıllardır devam eden bu desteklerine müteşekkirdir” dedi.

“SUUDİ ARABİSTAN’IN YATIRIMLARINDAN MEMNUNUZ”

Suudi Arabistan’ın ülkesine yapacağı yatırımlar nedeniyle memnun olduğu ifade eden Sanjrani, “Bu yatırımları başarılı kılacak bütün araçları yaratmaya çalışacağız” dedi.

Sanjrani, söz konusu ziyarette imzalanacak olan ekonomi anlaşmalarının sadece Pakistan içinde değil, dışında da olumlu etkileri olacağını söyledi.

Suudi Arabistan’ın liman şehri Gwadar’a yapacağı yatırıma da değinen Sanjrani, “Gwadar limanına yönelik projenin büyük bir stratejik proje olduğuna dair hiçbir şüphe yok. Kuşkusuz, böyle bir projenin büyük faydaları ve büyük kazançları olacaktır” şeklinde konuştu.

Sanjrani, Riyad ve İslamabad yürüttüğü ortak çabaların yalnızca iki ülke için değil, İslam dünyası ve bölgenin geri kalanı üzerinde de önemli ve olumlu etkileri olacağını sözlerine ekledi.

Şarkul Avsat