BAE’den Rusya’ya vizesiz seyahatler başlıyor

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Rusya arasındaki vize muafiyet anlaşması yürürlüğe girdi.  Bordo pasaporta sahip BAE vatandaşları, artık Rusya’ya vizesiz seyahat edebilecek.

BAE Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı yeni vize uygulamasının Pazar gününden itibaren geçerli olacağını ve Rusya’ya gidecek olan BAE vatandaşlarının artık önceden vize almalarına gerek kalmadığını açıkladı.

BAE Dışişleri Bakanı ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayed ve Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Bakanı Denis Manturov, 6 Temmuz 2018’de düzenlenen BAE ve Rus vatandaşlarının karşılıklı vize muafiyetini öngören anlaşmanın bir parçası olarak Kazan’da bir araya geldi.

Anlaşma BAE Rusya büyükelçisi Maadhad Hareb El Haili ve Rusya BAE Büyükelçisi Alexander Efimov arasında imzalandı.

Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı Sekreteri Ahmed Sarı Al Mazrouei, Rusya’nın BAE vatandaşlarını vizeden muaf tutma kararının, BAE hükümetinin uluslararası önemini ve itibarını yansıtan bir dizi girişimlerin sonucu olduğunu vurguladı.

Al Mazrouei kararın, BAE ve Rusya arasındaki artan ikili ilişkileri pekiştirdiğini, BAE vatandaşlarına turizm, yatırım, ticaret ve kültürel değişim alanlarında yeni fırsatlar yaratacağını sözlerine ekledi.

Gulf Today