Abu Dabi IDEX 2019 Fuarı’nın en büyüğü ASELSAN

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de düzenlenen IDEX Savunma Sanayi Fuarı’na 20 Türk şirketi katıldı. Türkiye’nin en büyük savunma şirketi olan ASELSAN, en geniş standı ile en büyük katılım sağlayan şirket oldu.

Aktif Savunma, Aselsan, Askeri Fabrika ve Tersaneler AŞ (ASFAT), CES İleri Kompozit, Elektroland Savunma, FNSS, Garanti Kompozit, Gül Otomotiv, MKE, Milmast, Nicomatic, Otokar, Öztek Tekstil, Roketsan, SMS Savunma, T-Kalıp, Transvaro ve Yakupoğlu’nun yer aldığı katılımda Türk Savunma Sanayi Başkanlığı IDEX’te temsil edildi.

EN BÜYÜK KATILIM ASELSAN’DAN

Türkiye’nin en büyük savunma şirketi olan ASELSAN, fuarda 350 metre karelik standı ile en geniş katılımı gerçekleştirdi. ASELSAN IDEX’te Havan Tesbit Radarı, Acar, IHA- Savar, SONOBUOY, DECOY, Gece ve Termal görüş sistemleri ailesi, İnsansız Kara ve Hava Aracı, Uzaktan Komutalı Silah Sistemi, MİDAS Fiberoptik İhlal Tespit Sistemi, SEDA Akustik Atış Tespit Sistemi, Profesyonel Haberleşme Sistemleri, IFF dost düşman tanıma sistemi, uydu haberleşme sistemi , Bilgi Güvenliği çözümleri ve Askeri Haberleşme Sistemleri sergiledi.

HAVELSAN DENİZ SİSTEMLERİNE AĞIRLIK VERDi

IDEX’le birlikte düzenlenen ve NAVDEX 2019 Fuarında HAVELSAN, ürün ve çözümlerinin yurt dışı pazarlarda yeni iş birlikleriyle daha fazla yer alması amacıyla üst yönetimi ile Abu Dabi’de boy gösterdi.

Fuarın ilk gününde Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ve Genel Müdür Ahmet Hamdi Atalay, standı ziyaret eden üst düzey yetkililerle görüşme yaptı. Havelsan’ı ziyaret edenler arasında Raytheon’un Uluslararası İş Geliştirme Ekibi de vardı.

Eğitim ve Simülasyon Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Nacar simülatör teknolojileri, Komuta Kontrol Savunma Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Savaş Yanık da deniz savunma ve savaş sistemleri hakkında üst düzey katılımcıları bilgilendirdi.

Kokpit