Prens Harry ve eşinin ilk Arap ülkesi ziyareti: Fas

Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan, 23-25 Şubat tarihleri ​​arasında Fas’ı ziyaret edecek.

İngiltere hükümetinin Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki Sözcüsü Alison King, bunun Prens Harry ve eşi tarafından bir Arap ülkesine yapılacak olan ilk kez ziyaret olduğuna işaret ederek söz konusu ziyaretin İngiltere hükümetinin talebi üzerine geldiğini söyledi.

FAS’IN İNGİLTERE İÇİN ÖNEMİ

Alison King, İngiliz hükümetine ve onun Dubai’deki Büyükelçiliğine bağlı bölgesel medya ve iletişim merkezi tarafından yayınlanan bir haber bülteninde yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ziyaret, İngiltere ile Fas arasındaki ikili ilişkilerin artan gücünü ve derinliğini ve toplumun tüm kesimlerini kapsayan stratejik bir büyüme ve gelişme vizyonuyla istikrarlı bir Afrika ve Arap ülkesi olan Fas’ın İngiltere için önemini vurguluyor.”

King, açıklamasının devamında ziyaretin ana odağının, eğitim reformları, kadınların ve gençlerin modern Fas’ın inşasındaki rolü ve moderniteye geçişte yardımcı olmak için geleneklerin nasıl kullanıldığının olacağını belirtti.

Prens Harry ve eşi Meghan, Fas Asni kasabasında, Atlas Dağları bölgesindeki kırsal topluluklardan gelen ve yaşları 12 ila 18 yaşları arasında değişen kızların orta öğretime erişimlerini sağlamak için dahili bir rol inşa eden sivil toplum kuruluşu “Herkes için Eğitim” tarafından işletilen bir evi ziyaret edecek. Dük ve Düşes ayrıca, Asni’deki lise öğrencilerini ve öğretmenlerini ve bunun yanı sıra çocukların futbol oynamasını izlemek için okulun spor salonunu ziyaret edecek.

ARAP ÜLKESİNE İLK ZİYARET

Prens Harry ve eşi Meghan, Fas’ın özel ihtiyaçları olan çocukları atlarla tedavisini destekleme programı hakkında daha fazla bilgi edinmek için Fas Kraliyet Binicilik Federasyonu’nu da ziyaret edecek.

Ziyarette ayrıca özel ihtiyaçları olan çocukların Fas’taki en iyi şeflerden birinden geleneksel Fas tariflerini öğreneceği bir yemek pişirme etkinliği, Rabat’ta özel ihtiyaçları olan kişilerin işlettiği bir restoranda çalışan çocuklarla buluşma ve yanı sıra yerel pişirme aletlerinin incelenmesi de yer alacak.

Prens Harry ve eşi Meghan’ın ziyareti,  bir dizi genç girişimci ile toplantı aracılığıyla Faslı gençlerin güçlenmesini ve desteklenmesini de içerecek. Prens Harry ve eşi Meghan, bitkiler, çiçekler ve meyve ağaçlarıyla dolu halk bahçesinde sergilenen geleneksel Fas sanatlarını görecekler ve ayrıca bazı etkili Faslı kadınlar, genç girişimciler ve özel ihtiyaçları olan sporcularla bir araya gelecekler. Prens Harry ve eşi Meghan’ın, İngiltere dışına son resmi seyahatlerini bebekleri doğmadan önce yapmaları bekleniyor.

Şarkul Avsat