Hudeyde’de ‘yeniden konuşlanma’ yarına ertelendi

Hudeyde’deki Yeniden Düzenleme Koordinasyon Komitesi’nden (RCC) kaynaklar, Husi milislerin şehirden çekilmesinin ardından başlatılacak yeniden konuşlanma planının ilk uygulamasının yarına ertelendiğini açıkladı.

Erteleme kararının, Husilerin anlaşma üzerinde uzlaşı göstermemesi nedeniyle alındığı bildirildi.

Yemen Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhammed el-Hadrami, meşru Yemen hükümetinin Birleşmiş Milletler başkanlığındaki RCC’ye ve çabalarına destek verdiğini söyledi. Hadrami, İsveç Anlaşması’nın Husiler tarafından tam olarak uygulanmaması halinde gelecek günlerde yeni görüşmelerin olmaması gerektiğini belirtti.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Yemen Ulusal Ordusu, İran tarafından desteklenen Husi milislerle Saada’da yaşanan çatışmanın ardından birçok köy ve beldeyi kurtardığını duyurdu

Yemen ordusuna bağlı medya merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre Arap Koalisyonu tarafından hava operasyonları ile desteklenen ordu, Saada’daki Kataf beldesine doğru önemli ilerleme kaydetti.

Açıklamada, Arap Koalisyonu’na bağlı savaş uçaklarının Kataf beldesinde Husi milislere ait birçok askeri araç ve mühimmatın yanı sıra Katyuşa roketleri fırlatma rampalarını da hedef aldığı ve imha ettiği bilgisi verildi.

Husilerin kalesi olarak görülen Saada’da çatışmaların sürdüğü belirtilen açıklamada Husi saflarında 20 ölü ve yaralı olduğu kaydedildi.

Şarkul Avsat