Andreas Schwer

Andreas Schwer kimdir?

Andreas Schwer, 2008 ve 2012 yılları arasında Wisconsin, ABD’de The Manitowoc Co.’nun başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Andreas Schwer, Ocak 2018’den bu yana Suudi Arabistan Askeri Sanayii’nin (SAMI) icra kurulu başkanı olarak görev yapıyor.

CEO olarak sorumlulukları, SAMI’nın operasyonel işini yönetmeyi ve şirketin iş stratejisi ve hedeflerine ulaşmasını sağlamak. Şirket 2030 yılında dünyanın en iyi 25 küresel askeri şirketleri arasına girmeyi hedefliyor.

Daha önce Schwer, 2012-2015 yılları arasında üç yıl boyunca Rheinmetall Savunma yönetim kurulu üyelisi olarak görev yapıyordu. 16 ülkede 7 binden fazla çalışanı olan Rheinmetall şirketin temeli olan Savaş Sistemleri bölüm başkanı ve CEO’su olarak görev yaptı.

Schwer sonra Başkan ve birden çok işletim şirketleri ve Orta Doğu gibi önemli stratejik ihraç pazarlarda ortak girişimlerin gerçekleştirilmesi için önde gelen şirketin uluslararası strateji belirlemek için sorumlu olduğu 2016 ve 2017 arasında iki yıldır Uluslararası Rheinmetall AG Başkanı olarak görev yaptı.

2008 ve 2012 yılları arasında Wisconsin, ABD’de The Manitowoc Co.’nun başkan yardımcısı olarak görev yaptı.

1995-2008 yılları arasında 12 yıl boyunca lider havacılık şirketi Airbus’ta çalıştı.

Schwer, , Almanya’nın Stuttgart Üniversitesi’nden havacılık Mühendisliği alanında yüksek lisans ve doktora derecesini aldı. 1998’de Schwer, Hollanda’daki Delft Teknoloji Üniversitesi’nden sistem mühendisliği alanında ikinci bir yüksek lisans derecesi aldı.

Geçen hafta, SAMI ve Naval Group, Abu Dabi’deki Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansında bir anlaşma imzaladı.

Anlaşma, Krallığın temel endüstriyel beceri ve yeteneklerini yerelleştirme çabalarını güçlendirecek ortak girişimin kurulma taslağını ortaya koyuyor.

SAMI CEO’su Andreas Schwer, bu anlaşmanın SAMI’nın Suudi Arabistan’ın kendi kendine yeterli savunma kabiliyetlerini geliştirmesine yardım etme taahhüdünü güçlendirecek stratejik bir ortaklığın temelini attığını söyledi.

SAMI’nın önümüzdeki beş yıl içinde 10 milyar dolar gelir elde etme hedefleri hakkında yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “2030 yılında SAMI bölgesel bir oyuncu olmanın ötesine geçecek. Gerçek anlamda küresel bir oyuncu olacağız ve dünyanın en iyi 10 şirketi arasındaki yerimizi alacağız.”

Arab News