İngiltere ve İtalya Başbakanları zirvede bilardo oynadı

Mısır’ın Şerm eş- Şeyh şehrinde gerçekleştirilen Arap-Avrupa Zirvesi’nin ilk gününün oturum arasında İngiltere Başbakanı Theresa May ve İtalyan mevkidaşı Giuseppe Conte bilardo oynadı.

İtalya Başbakanı, dün, Twitter hesabından paylaştığı videoda, May’e meydan okuyarak, “Theresa May ile bilardo oynayalım” demişti.

MAY, İTALYAN BAŞBAKANIN MEYDAN OKUMASINI KABUL ETTİ

The Guardian gazetesinin haberine göre May, Conte’nin bu teklifini şaşkınlıkla karşıladı. Conte tarafından paylaşılan 1 dakikalık videoda, ıstakanın nasıl kullanılacağı konusunda May’in Başdanışmanı Gavin Barwell’dan ders aldığı görülüyor. Ancak May’in topa vuruş anı videoda yer almıyor.

May, ayrıca bugün, Şerm eş- Şeyh’teki Arap-Avrupa Zirvesi’nin oturum arasında Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile de bir araya geldi. Görüşmenin içeriği hakkında bilgi verilmedi. Ancak Merkel’in İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) çıkış süreci ile ilgili geçici müzakereleri çözmek için May’e yeni teklifler sunmuş olabileceği belirtildi.

50 ÜLKENİN KATILDIĞI ZİRVE DEVAM EDİYOR

Öte yandan May ve Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk arasında geçtiğimiz Pazar günü yapılan görüşmenin sonuçsuz kaldığı bildirildi.

50 Avrupa ve Arap ülkesinin katılım gösterdiği zirve, siyasi, ekonomik, sosyal, çevresel ve güvenlik alanlarındaki ortak zorluklarla başa çıkmak için işbirliğini geliştirmenin yollarını ele alıyor.

Şarkul Avsat