Yeni zemzem projesi ile hacıların işi kolaylaşıyor

Kral Abdullah Zemzem Su Projesi, resmi olarak 5 litrelik su şişelerinde standart hale getirildiğini açıkladı. Bu sayede hacıların zemzem ihtiyacının resmi kaynaklardan temin edilmesi amaçlanıyor.

National Water Co (NWC), Zemzem su şişelerinin 10 litre yerine sadece 5 litre kapasiteye standartlaştırıldığını açıkladı. Yeni paketleme, yıl boyunca özellikle de yüksek sezon aylarındaki Hacı ve ziyaretçi sayısındaki artıştan dolayı zemzem suyuna olan yüksek talebi karşılamak için Vizyon 2030 ile uyumlu bir parçası olduğunu da ekledi.

NWC, hacılara sunulan hizmetin sürdürülebilirliğini sağlamayı hedeflediğine dikkat çekerek, konteynerlerin büyüklüğündeki değişimin tüm bu gereklilikleri karşılamaya yardımcı olacağını belirtti.

NWC ve Kral Abdullah bin Abdul Aziz Zemzem Su Projesi, tüm hacılara ve ziyaretçilere sokak satıcılarıyla uğraşmamaları ve 5 litrelik zemzem su şişelerini resmi kaynaklardan temin etmeleri yönünde çağrıda bulundu.

NWC, Zemzem suyunu eve götürmek isteyen yolcuların, Cidde’deki Kral Abdülaziz Uluslararası Havaalanı’ndan ve Medine’deki Prens Muhammed bin Abdül Aziz Uluslararası Havaalanı’ndan yeni 5 litrelik şişeleri alabileceğini söyledi.

Arab News