Oscar kazanan Rami Malek kimdir?

Doğum: 12 Mayıs 1981 Los Angeles, Kaliforniya, ABD

Adı: Rami Said Malek

Boy: 1.75 cm

Rami Said Malek Amerikalı bir aktör. Film eleştirmenleri ödülleri ve Mr. Robot dizisinde oynadığı Elliot Alderson rolü ile Drama Dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu Emmy Ödüllerini kazandı. Aynı zamanda Altın Küre, Beyaz Perde Sanatçıları Derneği Ödülleri ve Oscar ödüllerinin de sahibi.

Malek birçok dizi ve film de rol aldı.  Bunlar arasında Müzede bir Gece üçlemesi, Alacakaranlık Şafak Vakti- Part 2, Kısa Dönem 12, Paul Thomas Anderson’ın yönetmenliğindeki Usta, bağımsız bir film olan Ölümsüz Aşk filmleri ve HBO mini dizi serisi olan The Pacific de rol aldı. Until down video oyununda Joshua ‘Josh’ Washington olarak yer aldı. Malek 2018 yılında efsanevi şarkıcı Freddie Mercury’nin hayatını anlatan Bohemian Rhapsody filminde Freddie Mercury’i canlandırdı.

Rami Malek Mısırlı Kıpti Ortodoks bir ailenin çocuğu olarak Los Angeles’ta Dünya’ya geldi. Babası Kahire’de sonraları sigorta ile uğraşan bir tur rehberiydi. Annesi ise muhasebeciydi. Malek Kıpti inancına uygun yetiştirildi. Rami’nin, kendisinden 4 dakika büyük olan Sami isimli bir ikiz kardeşi var. İkiz kardeşi Sami öğretmen. Aynı zamanda kendisinden büyük Yasmine isimli kız kardeşi de var. Kız kardeşi ise tıp doktoru.

Malek Kaliforniya’nın Sherman Oaks bölgesindeki Notre Dame Lisesinden 1999 senesinde Aktris Rachel Bilson ile aynı dönemde mezun oldu. Aynı zamanda lisede kendisinden bir dönem altında olan aktris Kristen Dunst ile beraber Müzikal sınıfında yer aldı. 2003 yılında Indiana Evansville’de bulunan Evansville Üniversitesi’nden Güzel Sanatlar diploması aldı.

Malek oyunculuk kariyerine 2004 yılında televizyon dizi Gilmore Girls (Gilmore Kızları) ile başladı. 2005 yılında iki bölümde oynadığı Steven Bochco savaş draması dizisi Over There SAG kabul edildi.

2015 yılında ABD’li psikolojik drama dizisi olan Mr. Robot’ta Elliot Alderson rolünde oynadı. Mr. Robottaki oyunculuğu ile Dorian Ödüllerine, Satellite Ödüllerine, Altın Küre Ödüllerine ve SAG ödüllerine aday gösterilmesinin yanı sıra Drama Dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu Emmy ve Film eleştirmenleri ödüllerini kazandı.

Eylül 2016’da Buster’s Mal Heart filminde ilk defa başrol rolünde rol aldı. Buster’s Mal Heart, Toronto Uluslararası Film Festivali’nde olumlu eleştiriler aldı. Malek filmde Jonah ve Buster isimli iki hayatı olan bir adamı canlandırıyor. 2017 yılında Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisine üye olmaya davet edildi. Malek 2016 yılında efsanevi şarkıcı Freddie Mercury’nin hayatını anlatan Bohemian Rhapsody filminde Freddie Mercury’i canlandıracağı açıklandı ve Rami Malek bu rolü ile aralarında Oscar’ında olduğu birçok ödül kazandı.

Rami Malek, son olarak “Bohemain Rhapsody” filminde canlandırdığı efsanevi şarkıcı Freddie Mercury karakteri ile en iyi erkek oyuncu Oscarı’nı (2019) kazandı.

IMDB