Stet: Bir Editörün Hayatı

Bir editör olan Diana Athill’ın ikinci dünya savaşından 80’lere kadar Londra’da yaşadıklarını anlattığı kitabı ‘Stet: Bir Editörün Hayatı’ bugünkü kitap tavsiyemiz.

Prestijli yayınevinin kurucusu Andre Deutsch Ltd.’nin kurucu editörü Diana Athill, bizi edebi Londra’nın koridorlarında rehberli bir tura çıkarıyor, kitapların şereflerinin ve tuzaklarının her zaman şefkatli bir portresini sunuyor.

KİTAPTA BİRÇOK EDEBİ KİŞİ YER ALIYOR

Stet, Athill’in biyografisinde Jean Rhys, V.S. Naipaul, Norman Mailer, Philip Roth, Mordecai Richler ve diğerleri gibi harika edebi kişilerin yer aldığı ve kelimenin tam anlamıyla okunması gereken bir kitap.

Goodreads.com internet sayfasında bir okuyucu, “Bu kitap çikolatalı pasta gibi, küçük parçalar halinde tüketildiğinde tadı damağınızda kalıyor. Bu yüzden bütün kitabı okumam zaman aldı ama lezzetliydi” diye yorum yaptı.

Sunday Telegraf’ta yer alan bir yorumda, Parlak yazarlar ve usta yayıncılar hakkında samimi gözlemlerini dile getirilen Stet, edebiyat literatürüne paha biçilmez bir katkı ve “Hepsi yazar ve editörün bir kopyasına sahip olması gerekiyor ”denildi.

Arab News