Arap turizmine 323 milyar dolarlık yatırım

Arap Turizm Organizasyonu’nun açıklamalarına göre, Umman ve çevresindeki turizm yatırımlarının 2020 sonunda 323 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Geçen yıl Umman’ı ziyaret eden turist sayısı tam olarak 1 milyon 472 bin 231 kişi.

Arap Turizm Günü konuşan Arap Turizm Organizasyon Başkanı Dr. Bender bin Fehid Al Fuheyid, turizm sektörünün, Arap dünyasındaki 10 milyon kişinin yaklaşık yüzde 12’sinin istihdamına doğrudan katkı sağlayacağını ifade etti.

Umman’ın turizm sektöründeki rolünden bahseden Turizm Bakanı Ahmed bin Nesir Al Mehrizi, Umman’ın Dünya Turizm Organizasyonu’nun Turizm ve Sürdürülebilirlik Komitesi’ne (UNWTO) üye seçildiğini belirtti. Orta Doğu ülkeleri, bu bağlamdaki çabalarının ve bölgenin tek temsilcisi olarak Umman’ı seçmek konusunda fikir birliği göstermesinin katkısı olduğunu da sözlerine ekledi.

Umman, NCSI verilerine göre 2018’de diğer GCC ülkelerinden 1 milyon 472 bin 231 turistin ilgisini çekerken bunların arasından 182 bin 377 kişisi diğer Arap ülkelerinden gelen turistler.

Times Of Oman