Lübnan eski başbakanından Hizbullah’a: Suçlu başkalarını itham eder

Lübnan eski Başbakanı Fuad Sinyora için döneminde birçok skandala imza attığını iddia eden Hizbullah’a eski Başbakan’ın bürosundan sert bir açıklama geldi.

Yapılan açıklamada, “Suçlu, başkalarını itham etmekte mahirdir” ifadeleri kullanıldı.

SİNYORA HİZBULLAH’A CEVAP VERECEK

Büro, Sinyora’nın, kendisi hakkında iddialar ortaya atan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı ve Milletvekili Hasan Fadlallah’a Cuma günü yapılacak basın toplantısında cevap vereceğini bildirdi.

Büro yaptığı açıklamada Fadlallah’ın özellikle Sinyora’nın hedef alınarak basına yalan haberler pompaladığı ifade edildi.

“KARALAMA KAMPANYASIDIR”

Hizbullah’ın bu açıklamaları yolsuzlukla mücadele adı altında tehditler içerdiği ve önemli konuları maskelemek için kullanıldığı ifade ediliyor. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sinyora’nın sorumlu olduğu ima edilen mali suçlar meselesi, Hizbullah tarafından tanınmış kişilere yönelik programlı karalama kampanyasından başka bir şey değildir.”

Açıklamada, Sinyora döneminde yapılan 11 milyar dolarlık harcamanın tümüyle Lübnan vatandaşları için kanunlar çerçevesinde kullanıldığını; bu paraların bir kuruşunun bile doğru olmayan bir yer için harcanmadığı ifade edilirken, “bu suçlamayı yapanlar aslında insanların Lübnan içinde ve dışında kimin suçlu ve yolsuzluk yaptığını bildiklerinden dolayı endişe içinde olduklarını ifade etti. İnsanlar kimin kanunlara karşı geldiğini ve kimin devlet ve kurumlarına düşman olduğunu çok iyi billiyorlar” ifadelerine yer verildi.

Şarkul Avsat